Kategorie
Skocz do zawartości

Prośba o wyliczenie podatku dochodowego.

Gość Wojciech
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Bardzo proszę o wyliczenie podatku dochodowego,Prowadzę działalność, ale jestem też zatrudniony na umowę o pracę (od kwietnia) i płacę tylko składki zdrowotne 243,39zł miesięcznie, czyli zapłaciłem- składki zdrowotne od stycznia (za grudzień) do października 2180,44zł.- składki społecznie od stycznia (za grudzień) do kwietnia (za marzec) wyniosły mnie 486,83 (działalność nie dłużej niż 24 miesiące).Dochód od stycznia do września włącznie to 7970,58.

Nie napisałeś jak jest opodatkowana twoja dg.Ale jeśli to zasady ogólne to podatek ci nie wychodzi, bo7970,58 - 486,83 = 7483,757484 x 18 % - 556,02 = 791,10 i tyle na razie możesz odjąć składek zdrowotnych, podatek się zerujeWyliczając wrzesień można odjąć składki zapłacone do września włącznie, jeśli za IX zapłaciłeś w X to tej składki teraz nie odejmujesz. Coś mi inaczej wychodzi kwota zdrowotnych możliwa do odliczenia.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...