Gość marek Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mam pytanie jesteśmy jednostka budżetową czy mogę zamortyzować oprogramowanie za kwotę 9.000 zł w chwili nabycia (amortyzacja jednorazowa) czy muszę to oprogramowanie amortyzować inaczej?? W ewidencji mam to w wartościach niematerialnych i prawnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nit Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 w tym przypadku musisz amortyzować (50% rocznie) bo wartość orpgramu przekracza 3500zł. Tylko niskocenne WNiP oraz ŚT mogą być odpisane jednorazowo w koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Rozumiem, że podlegasz ustawie o pdoop?Wprowadzenie do ewidencji ŚT lub WNiPW - Art. 16d ust.2 - zgodnie z Art.9 ust 1 ...najpóźniej w miesiącu przekazania ich do używania.Amortyzacja jednorazowa od śr.trwałych oraz WNiP o wartości powyżej 3.500złArt.16k ust.7 do 13 ustawy pdoop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi