Gość kazik Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam!Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, przekroczę limit odnośnie prowadzenia ksiąg rachunkowych, proszę mi powiedzieć jak mam ujmować vat np. zapłacony bądź też zwrócony w księgach rachunkowych, czy to będą również rozliczenia publiczno-prawne, czy raczej np. rozliczenia z właścicielem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BB Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Wszyskie rozrachunki z tytułu podatku VAT - to rozrachunki publiczno-prawne.Dobrze jest prowadzić konta analityczne z podziałem na:- podatek VAT naliczony- podatek VAT należny- podatek VAT do zapłaty lub zwrotu.A czemu chesz księgować poprzez konto rozliczenia z włascicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opole Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 rozliczenia publiczno-prawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi