Gość iva Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Witam, mam takie pytanie, byc może ktoś sie z tym juz spotkał.Pracuję w oddziale bez osobowości prawnej. Jedyne przychody jakie mamy to np. róznice kursowe.W momencie kiedy firma zdobędzie kontrachenta, zamierzamy przekształcić oddział w sp. z o.o.Wydaje mi się, że starty powstałej w odziale nie będzie można wówczas odliczyć w sp. z o.o., ale chciałam sie upewnić, może ktoś wie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BB Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Firma w której pracujesz to osoba fizyczna.Moim zdaniem - po przekształceniu jej w osobę prawną nie możesz odliczyć straty z działalności jako osoba fizyczna, ponieważ rozliczenia z podatku dochodowego podlegają innym ustawom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iva Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Dlaczego osoba fizyczna? Na koniec roku składam cit 8, firma jest oddziałem spółki zagranicznej, jestesmy zarejestrowani w KRS........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi