Kategorie
Skocz do zawartości

Psycholog.

klaudiuszw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szukam jakiegos sprawdzonego psychologa, ktory zajmuje sie problemami ludzi samotnych. Od jakiegos czasu staram sie znalezc sobie partnerke jednak wiekszosc moich interakcji konczy sie po dosc krotkim czasie. Szukalem jakichs pomyslow jak sobie z tym poradzic na internecie .. czytalem jakies blogi o tej tematyce - nic nie pomoglo. Wydaje mi sie, ze problem jest ukryty gdzies gleboko w psychice .. a bez specjalisty raczej wiele sie nie zdziala. Gdzie radzilibyscie sie z tym udac? (chodzi o konkretne propozycje) Przegladajac rozmaite oferty moje zaufanie najbardziej wzbudzila ta: https://www.sensity.pl/oferta-terapeutyczna/terapia-dla-singli-samotnych/ Jesli ktos z was przechodzil przez podobne problemy to prosze o dobre rady jak postapic. Dziekuje.

Myślę, że psycholog to w tej sytuacji za mało. Problem tkwi głęboko w głowie i potrzebny jest ktoś kto potrafi go zidentyfikować i wyeliminować. Ktoś z podobnym problemem, może mieć całkiem inne jego podłoże, więc rady od innych tu nic nie pomogą. Najlepiej iść do specjalisty. Myślę, że na przykład ten http://psychoterapia-nysa.com.pl/ powinien pomóc z takim problemem jak u Ciebie.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zgadzam się, że psycholog jest dla ludzi. Szkoda, że tak mało osób korzystaz  takiej pomocy, chyba z reguły się wstydzą. Zawsze można skorzystac przez neta. Podrzucam Wam namiary na stronę gabitetu terapii online https://bezproblemowo.com/ . Dla osób, które wstydza się wizyty taka konsultacja online jest chyba do przeżycia

• 2 tygodnie później...

Prawda jest taka, że naprawdę wiele osób potrzebuje się komuś wyżalić. Jest to bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza, że w ten sposób można sobie pomóc i inaczej spojrzeć na swoje problemy. Pod nr 22 253 88 88 można się zarejestrować do Psychomedic.

• 1 miesiąc temu...

Można wybrać się do biblioteki i poszukać w dziale psychologia książki, która będzie o rozwiązywaniu problemów samotnych ludzi. Naprawdę warto, gdyż przeczytanie takiej literatury duzo daje. W książkach opisane sa problemy i podane rozwiązania. Sam czytam takie ksiązki i musze przyznac, że pomaga mi to radzic sobie z problemami dnia codziennego jak tymi większymi. Udaj sie do biblioteki miejskiej publicznej i sięgnij na odpowiednia półkę.

• 3 tygodnie później...

Czasami takie problemy jak depresja czy stany lękowe mają swoje podłoże neurologiczne, dlatego też oprócz terapii u psychologa lub psychoterapeuty, warto wybrać się również do jakiegoś sprawdzonego neurologa. W Warszawie, na ul.Widok 10 w lecznicy Terapia przyjmuje bardzo dobry specjalista neurolog Piotr Ślifirczyk. Zajmuje się leczeniem depresji, lęków, nerwic, migren, bezsenności i wielu innych problemów. W Jego gabinecie można sobie wykonać dodatkowe badania. Lekarz ten ma bardzo dobre rekomendacje w internecie, więc uważam, że śmiało można Mu zaufać. 

• 1 miesiąc temu...
Czy warto udać się do psychologa? Z pewnością. Jeśli jednak w okolicy nie ma dobrego, o co poza większymi miastami nie trudno, to można się zapisać na terapię przez internet, m.in. na https://psychomedic.online takie prowadzą - takie terapie są dość skuteczne i wygodne, w dodatku prowadzą je doświadczeni specjaliści.

• 2 tygodnie później...

Uważam, że powinieneś udać się do psychologa. Też jestem samotny lecz nie szukam partnerki. Mnie samotność na razie nie przeszkadza choć czasami mam chwile słabości. Dużo dało mi czytanie książek z psychologii tych z bibliotek publicznych. Poza tym może być to problem polegający na złym myśleniu lub podejściu do niektórych spraw. Miałem kiedyś partnerki ale nie układało się, dlatego teraz już nie chce wiązać się w kobietą. Pracuję, dorabiam i nie mam zbyt dużo czasu dla siebie, gdyż zajęć jest cała masa. Porozmawiaj z psychologiem może wpłynie na twoje myślenie, postrzeganie niektórych spraw i wyjaśni w czym tkwi problem. Powodzenia.

Ale masz problem z samą rozmową, podejściem do kobiety, czy nie idzie ci w dalszym etapie? Ja np. nie mogłem podejść i porozmawiać z obcą dziewczyną...To było coś strasznego. Internet chyba cały przeczytałem, aż w końcu zebrałem siły i poszedłem do psychologa. Pomoc jaką uzyskałem od  http://www.psychologlublin24.pl/ jest niedoopisania . Osobiście powiem tak, wydałem może 900zł po kilku spotkaniach czułem zmiany, psycholog zakończyła spotkania. Sam proces zmian zachodzących w głowie będzie trwał ok. 0,5-1,5 roku. Ale jestem już po kilku randkach i żyje :D

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...