Gość andrzejsukiennik Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Kupiłem materiały budowlane i nie mam pojęcia za co mogę odliczyć vat.Tynk knauf.Grunt knauf silikon. Taśma malarska .Roleta na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Panie Andrzeju najlepiej będzie jak pan przedstawi faktury w jakimkolwiek biurze rachunkowym.Tam księgowy zrobi wszystko dobrze i przygotuje Panu dokumenty.Proszę napisać jakiego jest Pan miasta? U mnie w Krakowie taka usługa kosztuje od 60 do 100 zł. Proszę zostawić to księgowemu a nie robić tego samemu....Narobi Pan błędów i będą kłopoty ,bo urząd może to zakwalifikować jako próbę wyłudzienia vat. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 WitamCzy odliczenie vat będzie możliwe w 2012 za materiały zakupione w 2011 i 2012?Kolejna moje pytanie dotyczy kwestii budowy domu: czekam w tej chwili na pozwolenie na budowę. Czy mogę już teraz (przed otrzymaniem pozwolenia) dokonać zakupu części materiałów i je potem odliczyć? czy data faktury musi być późniejsza niż data otrzymania pozwolenia?Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi