Gość zuzia Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam! Dnia 23.01 dostałam towar handlowy z dokumentem WZ bez faktury. Fakturę wystawią na koniec miesiąca czyli 30-31.01. Ja dostanę ja w lutym. Co mam teraz robić? Do KPiR robi się ponoć opis przyjęcia, a co z wpisem do VAT? Czy do VAT w lutym jak dostanę fakturę ? Proszę o pomoc co i kiedy księgować.(Jestemy firma na KPiR i VAT-owcami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość H Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Musisz do zakupu zaksięgować w chwili dostawy towaru - KUP,Vat z chwila otrzymania FV.Jezli w prawidlowej wartości ujęłaś zakup towaru to FV Vat telko w rejestrze i napisz na FV poz.z KPIR oraz rej.VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowa Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 A jak ksiegowac w przypadku posrednictwa? Tzn wystawiam towar na aukcje, klient kupuje i placi. Wtedy ja zamawiam towar u chinskiego producenta, ktory przesyla go bezposrednio do mojego klienta (po uiszczeniu przeze mnie zaplaty oczywiscie). Czyli nie ogladam towaru na oczy, ale tez nie dostaja zadnej faktury, rachunku, paragonu, ani nic, a chce to uczciwie i zgodnie z prawem zaksiegowac (jestem na kpir i vat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi