Gość Dete Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Witam,proszę o wytłumaczenie jak zaksięgować i rozliczyć serwis internetowy tworzony przez 2 miesiące przez zewnętrzną firmę. We wrześniu dostałem 1 z 3 faktur za opracowanie grafiki, wpisałem do KPIR oraz do VAT-u (nie wpisywałem do EŚT). W październiku dostane pozostałe dwie faktury do zapłaty. Czy dopiero wtedy wpisać całość tj. zsumować faktury i wpisać do EŚT jako "serwis internetowy"? Czy w deklaracji VAT 7 - październikowej uwzględnić kwotę z 1 faktury wrześniowej w pozycji: "D.2. Nabycie towarów i usług zaliczanych u podatnika do środków trwałych" czy może "Nabycie towarów i usług pozostałych"??Dziękuję za pomoc i wytłumaczenie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dete Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Tak czytam forum coraz dokładniej i chyba popełniłem spory błąd. We wrześniu wpisałem tą pierwszą otrzymaną fakturę do VAT-u i do KPiR. Czy do KPiR mogłem to wpisać? Chyba tylko do VAT-u? Czy dopiero w październiku jak serwis będzie gotowy wpisać całość do EŚT i dopiero amortyzować przez 5 lat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi