Admin Moto Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 W cieplejszej części roku trudno jest użytkować samochód bez sprawnej klimatyzacji. To kwestia nie tylko komfortu, ale także bezpieczeństwa. Jak dbać o klimatyzację, by dobrze nam służyła? Powrót do artykułu: Jak dbać o klimatyzację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prikaz Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 W ASO Forda przegląd i dezynfekcja klimy za stówkę do końca czerwca plus ewentualnie też promocja na wymianę filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey_Funcky Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 A jak dbacie o klimatyzację domową lub biurową? Pamiętacie o jej regularnym czyszczeniu i rekuperacji? To bardzo ważne jeśli nie chcecie się szybko pożegnać z tym, jakże pożytecznym sprzętem. Profesjonalnym czyszczeniem klimatyzacji zajmuje się firma z http://www.alkonsystem.pl/oferta/serwis/ do której można się zgłosić w razie jakichkolwiek problemów z klimatyzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrs.sophie Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Poza bardzo ważnym czyszczeniem klimatyzacji trzeba też pamiętać,że nie sztuką jest zrobić w domu czy biurze lodówkę bo ostatnio byłam u znajomej, 35 stopni w cieniu a u niej w domu Antarktyda, musiałam ją poprosić o sweter bo nie dałam rady tam siedzieć :) Takie przesadne chłodzenie może tylko zaszkodzić dlatego warto poczytać jak dobierać temp w domu do tej na zewnątrz, np tu jest o tym bardzo ciekawy artykuł https://www.strefaklimatyzacji.pl/baza-wiedzy/abc-klimatyzacji/jak-prawidlowo-uzytkowac-klimatyzacje-w-upalne-dni,14.html który również jej podesłałam i mam nadzieję, że się poprawi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Kędra Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja swego czasu rozważałem założenie takiej klasycznej klimatyzacji w domu. Niemniej jednak jakby nie patrzeć, rekuperacja to dużo bardziej praktyczne rozwiązanie. W związku z czym nawet zacząłem się rozglądać za rekuperatorami. Duży ich wybór i to w według mnie przystępnych cenach, udało mi się znaleźć w ofercie https://remont.biz.pl/sklep/1521-rekuperacja-vasco . Z tego co wiem, Vasco to znana i ceniona firma, wobec czego może warto postawić na ich produkty. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Tak, tak ten hałas to właśnie od poluzowania paska klinowego najczęściej, na początku oczywiście sam na to nie wpadłem ale w Auto Serwis Wadowicka szybko zidentyfikowali problem i klimatyzacja działa już jak należy, a przy parujących szybach w zimie teraz bardzo się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biko Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja natomiast polecam klimatyzatory od www.progressklima.com.pl , są doprawdy rewelacyjne. Firma jest autoryzowanym Dealerem klimatyzatorów, więc można śmiało u nich się zaopatrzyć. Ponad to można liczyć u nich na szybki i fachowy montaż, więc nie będzie problemu z montowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fizo Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Wystarczy zastosować się to tych wskazówek kliknij tutaj i nie będzie problemu z klimą. Klima to komfort podróżowania autem ale przy zaniedbaniu jest zagrożeniem dla zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligru Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś się tu: https://www.soltherm.pl/przeglad-klimatyzacji/ nie ma co samemu przy tym grzebać, lepiej zlecić serwis klimatyzacji specjalistom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 nie polecam. poczytajcie sobie opinie na forach o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilu21 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Bardzo dobre opinie ma firma https://jkprojekt.pl/ W ofercie swoich usług na terenie Śląska mają szeroki wachlarz urządzeń różnych firm i marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G0siaa Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Na rynku są także firmy specjalizujące się w serwisowaniu klimatyzatorów. Ja od wielu lat korzystam z usług firmy www.everesti.pl. Regularnie serwisują urządzenia w naszym biurze. Swoje usługi wykonują profesjonalnie i terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek541 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Na ten moment mogę polecić Wam, żebyście wzięli pod uwagę ofertę przygotowaną przez https://remont.biz.pl/rekuperacja/ gdzie także dowiecie się więcej jak skutecznie działa wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła czyli ... rekuperacja. Przede wszystkim stawiają na jakość, profesjonalne podejście do klienta i krótki czas realizacji również w przypadku zakupu, jak i samego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Klimatyzatorami w naszej firmie zajmuje się firma A-Klima. Polecam ich usługi. Firma ta zamontowała nam klimatyzację w budynku i serwisuje go w na bieżąco. Jesteśmy zadowoleni z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 kompleksowe usługi ma firma dpfsmolna.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolinaPL Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 U mnie na szczęście nie było żadnego problemu z założeniem klimatyzacji. Aktualnie widzę, że coraz więcej sąsiadów decyduje się na podobne rozwiązanie w swoich mieszkaniach. Osobiście wybrałam klimatyzator ścienny marki LG. Jego montażem zajęła się firma www.acs-klimatyzacja.pl. Urządzenie jest bardzo wydajne, energooszczędne i bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiko Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Podstawa to używanie klimatyzacji nawet w zimie i nie wyłączanie jej i druga ważna rzecz to regularny serwis klimatyzacji przynajmniej raz na dwa lata lub wczesniej jak widzimy spadającą wydajność chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bimka10 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Trzeba ją regularnie serwisować i odgrzybiać. To podstawa. W tej kwestii polecam klima-bud.pl, ta firma dba o moją klimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolek Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Widzę tutaj sporo konkretnych podpowiedzi. Ja natomiast dodam że zawsze warto mieć pod ręką kontakt do swojego, sprawdzonego serwisu klimatyzacji. W moim przypadku jest to firma https://www.ahs-krakow.pl/ dzięki której klimatyzacja w moim domu zawsze funkcjonuje tak jak powinna. Może akurat komuś z Was przydadzą się te informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozali33 Opublikowano 12 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja Bardzo fajne informacje. Sporo z nich można wykorzystać. Ja jeszcze od siebie podrzucę jeszcze jeden temat, a mianowicie czynników stosowanych w klimatyzacjach. Warto poczytać czym jest r134a i w jakiej korelacji z r12 pozostaje. To ważne żeby orientować się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskimiriski Opublikowano Czwartek o 17:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:10 Zdecydowanie o takie systemy warto dbać i ja również muszę przyznać, że całkiem ważną sprawą jest to aby wiedzieć jak najwięcej na temat tego co będzie dla nas najlepszym rozwiązaniem. Całkiem niedawno sam zwróciłem uwagę właśnie na klimakonwektory z https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/ranges/chiller/ i jestem przekonany, że takie rzeczy faktycznie są bardzo dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi