Gość ala Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Prowadzę działalność 01-10-2011 . Za miesiąc wrzesień wystawiałem rachunek (Nie jestem VAtovcem) firmie na rzecz której obecnie świadczę usługi. Dodam ze byłem na tzw. przyuczeniu. Za tzw. przyuczenie wystawiłem rachunek z dniem 07-10-2011 dotyczy pracy za miesiąc wrzesień. Czy związku z powyższym mam go zaliczyć do przychodów z dzialanosci gospodarczej czy ująć go w rocznym zeznaniu. Zaznaczam ze działalność prowadzę od 01-10-2011.a usługa dotyczy września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Według mnie bardzo dziwnie to zrobiłeś, bo we wrześniu jeszcze nie prowadziłeś dg i nie miałeś podstaw do wystawienia rachunku z dg za jakieś usługi wrześniowe. Czyżbyś we wrześniu wykonywał usługi będące przedmiotem twojej dg ?I co oznacza to "przyuczenie" ? Czym się zajmujesz w dg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi