Gość marlo Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Szef wydał sporą zaliczkę dla zleceniobiorcy (osoba fizyczna)i ma być pomniejszana przy kolejnych umowach. Teraz nie wiem jak to ugryźć, chodzi mi o podatek dochodowy. Czy od zaliczek dla osób zatrudnionych na podstawie umów o dzieło/zlecenie powinno się go naliczać czy wystarczy przy kolejnych umowach?Proszę o pomoc, z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Taka zaliczka powinna być rozliczona w ten sam sposób jak rachunek do umowy zlecenia, czyli składki i zaliczka na podatek.Osobiście jestem przeciwna wypłacaniu zaliczek dla zleceniobiorców, bo nie zawsze jest gwarancja wykonania zleconej pracy, różne sytuacje mogą się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marlo Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Czyli powinien tak naprawdę być wystawiony rachunek do zaliczki? A przy kolejnych umowach składki mają być naliczone od całości kwoty czy ująć tą kwotę, która będzie pomniejszana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi