Gość kamila Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam! Mam prośbę, proszę napiszcie mi jak mam postąpić - co wpisać w wypowiedzieniu pracownikowi zatrudnionemu na czas nieokreślony, aby go zwolnić i uniknąć wypłaty odprawy i odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iva Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Jeżeli nie jest zwolniony dyscyplinarnie, moim zdaniem nie ma takiej mozliwości. Poza tym nie wiem jak to u ciebie w firmie w regulaminie wygląda. Przy umowie na czas nieokreślony trzeba podać powód zwolnienia, zgodny z prawdą bo pracownik może odwołać się do Sądu jeżeli nie zgodzi się z powodem rozstania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamila Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 dzięki za odpowiedź, też mi się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi