Gość jan Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 witam, mam takie pytanie: wystawiłem kontrahentowi fakturę za wykonaną usługę którą zamieściłem w pozycji pierwszej faktury a pozycja druga to koszt transportu i płatność miała być dokonana przelew. Jednak kontrahent za wykonana usługę zapłacił przelewem a za usługę transportową gotówka w walucie euro. Ja wpisałem do PKPiR w dacie wystawienia faktury kwotę którą kontrahent przelał na konto a w dacie wyciągu dokonałem wpisu różnic kursowych ale nie wiem co zrobić z tą częścią wpłaconą w gotówce. mam dowód kupna z kantoru dotyczącego wymiany tych pieniędzy za transport ale czy mogę to potraktować jako dowód księgowy ? i zaznaczyć w KPiR pozycję z datą tego dowodu i jego numerem i wpisać że dotyczy to FV nr np. 77 pozycji drugiej za transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BB Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Myślę, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 dobrze w takim razie dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi