Gość Gosia8 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam, mam dylemat jak wliczyć trzynastkę do podstawy wymiaru zasiłku. Pracownik choruje we wrześniu. Podstawę biorę od września 2010 do sierpnia 2011. W marcu 2011 była wypłacona trzynastka za 2010 rok, ale nie za 12 miesięcy tylko za 6 miesięcy bo pracownik był zatrudniony od lipca. I teraz pytanie, czy do podstawy mam wziąć 1/12 czy 6/12 trzynastki? I czy wliczając ją do podstawy mam ją uzupełnić ( bo została ona pomniejszona o zwolnienia lekarskie) czy przyjąć ją od kwoty faktycznie wypłaconej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 trzynastka jest składnikiem wynagrodzenia, który należy uzupełnić biorąc go do podstawy chorobowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kama Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 1/6 uzupełnić o chorobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi