Kategorie
Skocz do zawartości

Czas to pieniądz, czyli jak oszczędzać czas w biurze rachunkowym

Admin Księgowość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Postęp technologii sprawia, że możemy coraz więcej czynności wykonać w krótszym czasie. Komputer z dobrym procesorem czy telefon z rozbudowanym systemem, który pozwala prowadzić firmę w każdej części świata, zwiększyły naszą wydajność w pracy i w życiu. Jednak postęp technologiczny nie zmienia naszych przyzwyczajeń, a wzrost wydajności wcale nie sprawił, że mamy więcej czasu na różne rzeczy. Dlaczego tak się dzieje i jak można to zmienić? Jak oszczędzać czas w biurze rachunkowym? Powrót do artykułu: Czas to pieniądz, czyli jak oszczędzać czas w biurze rachunkowym

Biuro rachunkowe fajna sprawa, ale na początku działalności gospodarczej wielu firm nie stać na to. Sam wiem, bo jestem w takiej sytuacji. Ale przy dobrym i łatwym programie (posiadam "Infor System") i małej pomocy zaprzyjaźnionej księgowej ogarniam jak na razie moją małą księgowość. Wiem, że kiedyś aby zaoszczędzić czas, skorzystam z biura rachunkowego (z tego co się orientowałem to ta opcj jest tańsza niż zatrudnienie księgowej).

Niby fajny artykuł, ale zapominamy o jednym - rzadko które biuro rachunkowe zgadza się na przesyłanie skanów faktur - księgujemy na podstawie ORYGINAŁÓW dokumentów, co często wychodzi podczas kontroli skarbowej. Nby później klient dostarczy oryginały, ale w praktyce często się"gubią". Teoretycznie takie przesyłanie dokumentów jest ok, ale jak się UKS zorientuje to klapa:)Wiem, że problem dostarczania dokumentów do biura jest istotny, ale nie zapominajmy o wymogach prawnych - przechowywanie dokumentów w wersji elektronicznej też ma dodatkowe koszty (miejsce na serwerze, podpis cyfrowy itd.).PozdrawiamPracownik biura rachunkowego

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...