Admin Księgowość Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Postęp technologii sprawia, że możemy coraz więcej czynności wykonać w krótszym czasie. Komputer z dobrym procesorem czy telefon z rozbudowanym systemem, który pozwala prowadzić firmę w każdej części świata, zwiększyły naszą wydajność w pracy i w życiu. Jednak postęp technologiczny nie zmienia naszych przyzwyczajeń, a wzrost wydajności wcale nie sprawił, że mamy więcej czasu na różne rzeczy. Dlaczego tak się dzieje i jak można to zmienić? Jak oszczędzać czas w biurze rachunkowym? Powrót do artykułu: Czas to pieniądz, czyli jak oszczędzać czas w biurze rachunkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Biuro rachunkowe fajna sprawa, ale na początku działalności gospodarczej wielu firm nie stać na to. Sam wiem, bo jestem w takiej sytuacji. Ale przy dobrym i łatwym programie (posiadam "Infor System") i małej pomocy zaprzyjaźnionej księgowej ogarniam jak na razie moją małą księgowość. Wiem, że kiedyś aby zaoszczędzić czas, skorzystam z biura rachunkowego (z tego co się orientowałem to ta opcj jest tańsza niż zatrudnienie księgowej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamus Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Niby fajny artykuł, ale zapominamy o jednym - rzadko które biuro rachunkowe zgadza się na przesyłanie skanów faktur - księgujemy na podstawie ORYGINAŁÓW dokumentów, co często wychodzi podczas kontroli skarbowej. Nby później klient dostarczy oryginały, ale w praktyce często się"gubią". Teoretycznie takie przesyłanie dokumentów jest ok, ale jak się UKS zorientuje to klapa:)Wiem, że problem dostarczania dokumentów do biura jest istotny, ale nie zapominajmy o wymogach prawnych - przechowywanie dokumentów w wersji elektronicznej też ma dodatkowe koszty (miejsce na serwerze, podpis cyfrowy itd.).PozdrawiamPracownik biura rachunkowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi