Gość adrianna Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Jakie studia warto teraz podjąć, co będzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kierunekrozwoju Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Witam! Jak wybierać studia wyższe, czym się kierować - to zawsze trudne pytanie? Warto wybierać rozsądnie, w oparciu o swoje predyspozycje i zainteresowania. Dlatego też z tego miejsca serdecznie zapraszam do wypełnienia darmowego testu predyspozycji zawodowych. Po jego wypełnieniu i otrzymaniu wyników można dowiedzieć się jakie studia warto wybrać i z jakim zawodem związać przyszłość. Zapraszam na stronę internetową kierunekrozwoju.pl Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arniq Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ja się nie wybieram na studia ale zastanawiam się na studium policealnym. Znalazłem interesujący mnie kierunek w Centrum Edukacji Młodzieży i Dorosłych http://www.alternatywa-lodz.pl/ . Myślę, że to dobry wybór. Nie każdy nadaje się na studia. Mi tytuł technika wystarczy w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian2 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Wydaje mi się, że kierunek studiów warto określić na wcześniejszych etapach edukacji. Chociaż rozumiem, że nie każdy ma tak wcześnie sprecyzowane plany na przyszłość. Mój siostrzeniec kończy właśnie gimnazjum, ale już teraz wie, że chce zostać lekarzem. Pod tym kątem szuka liceum, które dobrze przygotuje go do studiów medycznych. Znalazł szkołę http://www.lifeskills.pl/ . Szkoła edukuje programem autorskim przyszłych liderów przedsiębiorczości i kandydatów na studia medyczne. Dla każdego ucznia określana jest indywidualna strategia edukacyjna. Nie można na to liczyć w szkołach publicznych. To dobry wybór dający duże szanse na realizację marzeń i udany start w dorosłe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitki Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Nie zawsze w szkole średniej wiemy co chcemy robić po jej zakończeniu. Ja miałam podobnie dlatego od razu po maturze zamiast na studia wybrałam się do szkoły policealnej na kierunek związany pokrewnie z moimi studiami. Okazało się jednak, że nie odnalazłam się w tym i po nauce w szkole wybrałam już odpowiednią drogę. Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z Zielonej Góry lub okolic to polecam tą szkołę http://ck-prestige.pl/. Wiele ciekawych kierunków, szkoleń, możliwość zapisu online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey_Funcky Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Jeżeli szukacie szkoły z ciekawymi kierunkami i wysokim poziomem nauczania, to Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej o której przeczytacie na rekrutacja.wsb.edu.pl/, jest idealnym rozwiązaniem. Zarówno umysły ścisłe jak i humanistyczne, znajdą tam dla siebie odpowiednie kierunki a pozyskana wiedza i kwalifikacje, umożliwią szybkie znalezienie upragnionej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala233 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 W tym miejscu możecie kupić tanie podręcznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonek1990 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Hmmmm chyba najlepiej pomyśleć co Ciebie interesuje. Ewetualnie sprawdzić co oferują uczelnie w okolicy i przekalkulować co jest najbardziej rozsądną, przyszłościową opcją :) albo do czego masz predyspozycje ::) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Może interesuje was wizaż i stylizacja? W takim wypadku możecie zajrzeć do http://www.dziewulscy.pl/wydzial-wizazu-stylizacji/. Jest to naprawdę dobre Międzynarodowe Studium Charakteryzacji i Wizażu, gdzie można liczyć na naprawdę wysoki poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekk Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Miał ktoś was do czynienia z stomatologią? Tzn mam do wyboru asystenta albo higienistę i sam do końca nie wiem co mam robić. Czytałem: http://lublin.naszemiasto.pl/artykul/higienistka-czy-asystentka-stomatologiczna,4188368,art,t,id,tm.htmlale to nie rozwiało moich wątpliwości. Mógłby mi ktoś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malwinas Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Najlepiej wybrać takie studia po skończeniu których będziemy mieli zagwarantowane znalezienie dobrze płatnej pracy. Wydaje mi się, że nikt nie jest w stanie powiedzieć do jakich studiach mamy taką gwarancję. Wydaje mi się, że takimi studiami mogą być finanse i rachunkowość. Fajną ofertę w tym zakresie ma Wyższa Szkoła Bankowości w Toruniu http://www.wsb.pl/torun/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/finanse-i-rachunkowosc Czemu uważam, że to może być dobry kierunek studiów? Z kilku powodów. Już samo hasło rachunkowość, księgowość i finanse u większości ludzi wywołuje popłoch. Jeśli ktoś prowadzi własną działalności to rzeczą którą najbardziej się boi jest otrzymanie wezwania z urzędu skarbowego. Nawet jeśli wydaje się nam, że wszystko jest w porządku to zawsze urzędnik może znaleźć coś co by się nie zgadzało. Chętnie więc powierzamy nasze sprawy finansowe wykwalfikowanym fachowcom, którzy gotowi są zdjąć z naszego barku ten problem. Po skończeniu studiów w zakresie finansów i rachunkowości w WSB możemy właśnie stać się tymi fachowcami. Ludzi będą próbowali prowadzić działalność na własny rachunek i dlatego będą potrzebni ludzie którzy będą prowadzić ich księgowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulanka Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Od kilku lat polecane są raczej kierunki inżynieryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jestem ze Śląska i tutaj moim zdaniem najlepszą uczelnią pod względem pielęgniarstwa (i pewnie nie tylko tego kierunku) jest Akademia Polonijna w Częstochowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgataDi Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jeśli o Śląsk chodzi to dobrą renomą cieszy się Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach. Ja studiuję dietetykę w Bytomiu – to Wydział Zdrowia Publicznego. Studia już kończę (trwają 5 lat), z pracą nie ma problemu po tym kierunku, widzę to choćby po starszych znajomych. Na szczęście ludzie coraz bardziej zwracają uwagę na to co jedzą, świadomość w tym względzie ostatnio sporo wzrosła no i zawsze sporo osób chce się odchudzać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Temat postu "Jakie.....studia" a nie jaka uczelnia, więc daruj sobie reklamy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel29 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Z tymi studiami to teraz różnie bywa. Nie zawsze jest po nich praca. Zwłaszcza po kierunkach humanistycznych. Dlatego warto rozważyć jakieś kursy, które zwyczajnie dadzą nam fach w ręku. Mam tu na myśli np. wizaż. Szkoleń jest sporo. Europejska Szkoła Stylizacji Select ma na przykład takie w ofercie. Uczysz się na ich zapleczu, pod okiem fachowych instruktorów. Tutaj http://select.edu.pl/kurs/wizazu/ masz więcej info gdybyś była zainteresowana. Wydaje mi się, że to zawód z przyszłością. No ale liczą się też Twoje indywidualne predyspozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bntsigma Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Wg mnie kierunki techniczne lub chemiczne. Natomiast jeżeli chemiczne to ważne, aby nie była to zwykła chemia na jakimś uniwersytecie - polecam raczej praktyczne wykorzystanie chemii jak np. technologia żywności, inżyniera chemiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Niezależnie jakie studia wybierzecie, to uważam, że zawsze przydatne są wszelkiego rodzaju miejsca, w których dostępne są pomoce naukowe. Do takich miejsc z pewnością należy portal https://notatek.pl/i każdemu też polecam poszukać tam materiałów na konkretną uczelnię i kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaterinaZW Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Pracy raczej nie zabraknie dla ludzi znających się na programowaniu (większość studentów znajduje dobrze płatną pracę przed ukończeniem uczelni), posługujących się płynnie kilkoma językami obcymi a także dla lekarzy. Chociaż główne pytanie, jakie trzeba sobie zadać to "Chcę robić to, co lubię czy ważniejszy jest dla mnie wysoki dochód?". Bo niestety jedno i drugie nie zawsze idą w parze. Moja znajoma skończyła pedagogikę i pracuje w przedszkolu. Kokosów nie zarabia, ale lubi kontakt z dziećmi i nie wyobraża sobie innej pracy - zwłaszcza w jakiejś korporacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marta963 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Informatyka - najlepiej rokuje na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość gość Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Informatyka - najlepiej rokuje na przyszłość brawo ty, co za bufonada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabina999 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Informatyka z pewnością jest dobrym wyborem, ale nie wystarczą same studia. Zrozumcie wreszcie, że świat się zmienia, a żadnej firmie nie zależy na tym, aby współpracować z uczelniami. Faktem jest to, że potem mają problem ze znalezieniem pracownika, ale tajemnica jest dla nich ważniejsza, a ludzi można prostych rzeczy nauczyć w miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistif Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 To kierunek nie dla kazdego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianna5 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Informatyka - najlepiej rokuje na przyszłośćZgadzam się w całej rozciągłości :)! Informatycy teraz zarabiają najwięcej i są ciągle poszukiwania - łatwo o pracę :)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maneula Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 co myślicie o studiach Administracja Skarbowa w WSB: http://www.wsb.pl/bydgoszcz/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/administracja-skarbowa Moja chrześnica była na praktykach w US i zapragnęła studiować właśnie w takim kierunku. Bardzo jej się to spodobało :) Z jednej strony cieszę się, że nie chce się zdecydować na modne ostatnio zarządzanie czy psychologię tylko chce spróbować czegoś innego. Z drugiej nie jestem pewna czy Adminstracja Skarbowa to rzeczywiście ten najlepszy wybór i czy po skończeniu tych studiów nie będzie mieć problemu ze znalezieniem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi