Gość Arek Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mam pytanie odnośnie pracy nauczyciela w szczególnych warunkach. Czy po ostatnich zmianach, zgłaszajac nowo zatrudnionych nauczycieli "zwykłego" gimnazjum do ZUSU zaznaczacie jego etat jako praca w szczególnych warunkach? Czy wystawiajac świadectwo pracy takiemu nauczycielowi również w odpowiednim punkcie wpisujecie okres zatrudnienia jako pracę w szczególnych warunkach? Pytam bo przeczytałem w sumie dwa sprzeczne ze sobą artykułu i już sam nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Dz.U.2008.237.1656 w załącznikach jest wykaz zawodów zaliczanych przez ZUS do prac wykonywanych w szczególnych warunkach/charakterze i zasady opłacania składek na Fundusz Emerytur Pomostowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi