Gość enia Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jestem pracownikiem socjalnym po Szkole pracowników służb Społecznych pracuje w powiecie najpierw zajmowałam się Domami Pomocy Społecznej przyjmowaniem , przenoszeniem mieszkańców oraz decyzjami kierującymi , o odpłatności i wszystkim z tym związanym , teraz pracuję w Ośrodku Interwencji Kryzysowej W każdej tej pracy pracuję wraz z koleżanka i wykonujemy te same czynności z tym tylko , że ona jest moim kierownikiem gdzie dostaje za to dodatek funkcyjny. Jednak nasze wynagrodzenie są bardzo różne Ja zarabiam co najmniej o 300 zł mniej nie licząc dodatku funkcyjnego , który jej się należy z racji funkcji kierowniczej. Różnica jest tylko taka , że ona ma studia pedagogiczne i tytuł. mgr czy to jest podstawa to niższego wynagrodzenia?.Przecież wykonujemy tę samą pracę. Mój staż to 35 lat pracy. Proszę o wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość redak. Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jak sama piszesz ma wyższe wykształcenie,a poza tym stanowisko wyzsze co zapewne w waszej "drabince" wynagrodzeń stawia wyzej jej zasadniczą.Ty za to masz wyższy dodatek stażowy.No i gdybys się nadawała to ty z takim stażem byłabyś kierownikiem a widocznie nie nadajesz się więc wynagrodzenie tez niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi