Gość krycha Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Przeczytałam na stronie ZUS-u, że dokumenty za ubezpieczonych przesłane do nich od 1 września 2011 nie powinny posiadać NIP tylko sam PESEL. Czyli jak wysłałam dokumenty rozliczeniowe za sierpień 2 września to muszę zrobić korektę ? I jeszcze jakieś ZIUA mam zrobić ? POMOCY !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kj Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 mojafirma.infor.pl/wiadomosci/131362,PESEL-zastepuje-NIP-jako-identyfikator-ubezpieczonego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Inka Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ja dzwoniłam do swojego ZUS-u i jest tak numeru płatnika nie zmieniamy.To oczywiste. NATOMIAST JEŻELI CHODZI o "starych" pracowników to do końca roku nic nie zmieniamy. Zresztą NIP jest tylko na dokumencie zgłoszeniowym. Pani mi odpowiedziała,że na razie nie maja wytycznych czy usuwać NIP. I tak na pewno będzie do końca roku.Nowych pracowników przyjmujemy na zgłoszeniu ZUA podając tylko PESEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi