Gość Lina Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Prowadze biuro rachunkowe. Pytanie mam głównie do tych, którzy rozliczają stowarzyszenia i fundacje. Czy normą jest, że te organizacje nie chcą w ciągu roku dostarczać dokumentów do księgowania, tylko złożyć wszystko w okolicach lutego do sporządzenia sprawozdania finansowego i rozliczenia z CIT (które i tak ma obejmować w całości zwolnienie)? Po to, aby płacić za pracę tylko faktycznie wykonaną w lutym/marcu, czyli za 1 miesiąc, a nie 12x stawka miesięczna? ''Bo tak się teraz robi'' jak usłyszałam... Oczywiście nie dotyczy to ewentualnych spraw kadrowo-płacowych, które prowadzone musza być na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ona1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Prowadzisz biuro rachunkowe i nie znasz zasad z ustawy o rachunkowości?Art. 241. Księgi rachunkowe powinny być prowadzone rzetelnie, bezbłędnie, sprawdzalniei bieżąco. Myślę, ze to stowarzyszenie jest po prostu biedne i szuka oszczędności gdzie się tylko da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi