Gość ania Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 31 grudnia 2011r. nasz zakład budżetowy ulega likwidacji. W związku z tym mam pytania: czy CIT -8 robię na 31.12.2011r. oraz czy VAT naliczony może odzyskać Gmina, która przejmuje wszystkie należności i zobowiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olo Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 na dzień 31.12 musisz odprowadzić podatki, wszystkie sprawozdania robisz normalnie , bz i cit 8 do końca marca gmina musi złożyć pismo w us że jest następcą prawnym zb i wszystkie należności należy wpłacać do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 To znaczy muszę naliczyć. 31 grudnia moje konto bankowe zostaje zamknięte.Deklarację CIT - 8 robię jedną na koniec roku. Natomiast w deklaracji VAT 7 wyjdzie mi podatek VAT do zwrotu na konto bankowe. Czy Urząd skarbowy dokona zwrotu na konto Gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi