Gość Arek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam. Zatrudniono nową nauczycielkę na pół etatu, która od kilku lat pracuje w innej szkole na cały etat a tu sobie tylko "dorabia". Przedstawiła świadectwa pracy z byłych zakładów, które jednocześnie uwzględnione są w dodatku stażowym wypłacanym w placówce gdzie pracuje na cały etat. I tu pojawia się moje pytanie bo dotarłem do różnych interpretacji - czy te wspomniane świadectwa uwzględniam przy ustalaniu jej dodatku stażowego, czy zaczyna ona u mnie od "0" ?W jakiejś interpretacji ktoś tłumaczył, że skoro świadectwa są uwzględnione w macirzystym miejscu pracy, to w dodatkowym etacie się ich nie uwzględnia, ale jak zażądać od pracownicy by to udowodniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jb Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 są różne interpertacje, my uznajemy świadectwa pracy z dodatkowych zakładów (dodatkowych umów), a nie z głównego miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ja też skłaniam się ku temu, żeby zaliczyć wszystkie zakończone okresy pracy bez względu na to czy były już uwzględnione w głównym zakładzie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi