Gość Monikaaa Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam, mam pytanie, mam nadzieję ze ktoś mi będzie w stanie udzielić odpowiedzi.Mam działalność i sprowadzam towar (oswietlenie)z Chin. Wlaśnie dostałam informację od księgowej ze vat-7 za lipiec wynosi 3219 zł. Faktura opiewała na kwotę 18 455 zł. Z tej kwoty zamówiłam towar za 12 tys złotych + podatek i opłaty celne ( ok. 3,5 tys zł) Czyli rzeczywisty przychód wynosi ok. 3,5 tys zł. Po zapłaceniu podatku zarobilam ok 250 zł. Czy to jest prawidlowo naliczone??? Jeśli tak, chyba nie ma sensu prowadzenie dalszej działalności. Wcześniej myślalam ze ten podatek jest od mojego rzeczywistego zarobku czyli wartość fv, którą wystawiam klientowi minus koszty (koszt towaru+podatek i clo)Będę bardzo wdzięczna za informacjePozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alga777 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Muszisz napisać:1. Jak wygląda dokładnie Twoja faktura sprzedaży netto, vat,2. Czy dostarczyłaś SAD księgowej, jeżeli tak to jaki tam widnieje vat To na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia37 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Podatek VAT nie jest naliczany od dochodu.VAT do zapłaty to różnica między VAT należny z tytułu sprzedaży a VAT naliczony z tytułu zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi