Gość Natalia Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam, mam taki problem dostaliśmy zlecenie od kontrahenta z Niemiec na wykonanie usługi w zakresie obróbki metali i mam pytanie jak uzyskać nip ue i w jaki sposób wystawić fakturę temu kontrahentowi oraz jak ją zaksięgować a prowadzę PKPiR (ręcznie) jestem vatowcem. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vatis Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 jak uzyskać NIP UE ? udać się do US i złożyć VAT-R aktualizacja B)faktura - jak to dla podatnika opisanego w art.28a ustawy o vat to stawka NP (nie podlega) wg art.28b ustawyfaktura wg par.26 rozp.w spr.faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 dziękuje za odp. Już złożyłam ten wniosek w urzędzie skarbowym:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi