Kategorie
Skocz do zawartości

raport fiskalny - wpłaty gotówkowe i przelewowe

Gość marlo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od niedawna w naszej firmie mamy obowiązek rejestrowania sprzedaży dla osób fizycznych na kasę fiskalną (sprzedaż zwolniona z VAT). "Nabijamy" zarówno wpłaty gotówkowe jak i przelewowe, i w związku z tym mam pytanie: jak to zaksięgować (pracuje na Symfonii fk)? Na raportach dobowych jest podział na gotówkę i przelew, a na raporcie miesięcznym jest tylko suma należna z symbolem zwolniona.Proszę o podpowiedź

Witam.My także jesteśmy zwolnieni z VAT ale na kasie rejestruję tylko wpłaty gotówkowe/odpłatność za pobyt,posiłki,leki itp.Nic mi nie wiadomo o tym abym musiała rejestrować wpłaty przelewowe.Gdybym nie miała wpłat do kasy tylko na konta bankowe to nie musiałabym kupować kasy fiskalnej.POZDRAWIAM

No właśnie chyba nie bardzo. Tak dowiedziałam się w swoim US, poza tym inne jednostki o podobnym profilu działalności tez tak robią, że wpłaty przelewowe wprowadzają na kasę fiskalną, ponieważ ona rejestruje sprzedaż, a nie przyjmowanie tylko i wyłącznie gotówki.Ale dziekuję za zainteresowanie

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...