Gość Zosia Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wysyłam towar firmą kurierską wszystkie towary sa ubezpieczone. Kiedy towar został uszkodzony wysłałam klientowi nowy a uszkodzony wrócił do mnie. Nie wystawiałam korekty na uszodzony ale poszło to sztuka za sztuke na wymianę. Teraz od firmy ubezpieczeniowej dostałam wpłatę w wysokości części wartości towaru. Proszę o pomoc jak to teraz zaksięgować bo mam i uszkodzony towar i odszkodowanie. Zastanawiałam się czy odszkodowania nie dac w pozostałe przychody (KPiR) a towar rozliczyć na koncu roku obniżając jego wartość. Tylko co kurcze kiedy miałabym możliwość ten towar sprzedać wcześniej ale po nizszej cenie (poniżej ceny zakupu). Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zosia Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Proszę Was kobietki odpiszcie mi:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi