Gość vatowiec Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 witam, od 01.08.2011 jestem na DG Vat 23%, do ZUSu będę płacił tylko zdrowotne.moja pierwsza faktura to 1000 netto + 23%vatProszę o wyliczenie ile wpłynie na moje konto 1000 czy 1230 ???Oprócz tego ile zapłacę ryczałtu do US i jak to dokładnie wyliczacz góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Klient zapłaci ci kwotę brutto z twojej faktury, więc 1230.Jeśli będzie tylko ta jedna faktura to ryczałt policzysz 1.000 x stawka ryczałtu, to co wyjdzie trzeba zaokrąglić do złotówki.Składkę zdrowotną pewnie zapłacisz we wrześniu, więc wyliczając ryczałt za IX od podatku jw. możesz odjąć kwotę 209,58 czyli część zapłaconej składki zdrowotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alga777 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Jeżeli nie mialeśfaktur kosztowych to musisz odprowadzić 230,- do US z tytułu podatku vat należnego. Aby zaplacic niższy lub cale musisz posiadać faktury zakupu na DG, które pomniejszą vat nalezny o vat naliczony z tych faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi