Kategorie
Skocz do zawartości

dodatek uzupełniający w średniej za godz.ponadwymiarowe

Gość Paula - Pomocy!!!!
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paula - Pomocy!!!!
Mam pytanie, bo pogubiłam się już w tym wszystkim, a od niedawno przejęłam płace przedszkola. W przedszkolu nauczyciele mają 35 dni urlopu (placówka nieferyjna).Analizując dokumenty prowadzone przez inną osobę w latach wcześniejszych nauczyciele w miesiącu lipcu i sierpniu dostają wynagrodzenie z góry, a na koniec miesiąca dostają średnią za godziny ponadwymiarowe w lipcu za 21 dni,a w sierpniu za 14 dni. W tym roku powinnam doliczyć 1/12 dodatku uzupełniającego. Ten dodat

Gość Paula - Pomocy!!!!
Mam pytanie, bo pogubiłam się już w tym wszystkim, a od niedawno przejęłam płace przedszkola. W przedszkolu nauczyciele mają 35 dni urlopu (placówka nieferyjna).Analizując dokumenty prowadzone przez inną osobę w latach wcześniejszych nauczyciele w miesiącu lipcu i sierpniu dostają wynagrodzenie z góry, a na koniec miesiąca dostają średnią za godziny ponadwymiarowe w lipcu za 21 dni,a w sierpniu za 14 dni. W tym roku powinnam doliczyć 1/12 dodatku uzupełniającego. Ten dodatek powinnam doliczyć do średniej za nadgodziny. Dobrze myślę, ale jak prawidłowo powinno to być obliczone. Jak obliczam średnią za nadgodziny (wypłacaną w lipcu) to godziny z miesięcy od IX do VI dzielę przez 10 miesięcy = średnia godzin x stawka za godzinę x 21/21. A w sierpniu to godziny z miesięcy od IX do VI dzielę prze 10 miesięcy = średnia godzin x stawka za godzinę x 14/21. Czyli 1/12 dodatku uzupełniającego powinnam doliczyć w lipcu i w sierpniu? Czy jak? Proszę o pomoc, bo zapomniałam doliczyć ten dodatek, ale jeszcze zdążę zrobić korektę. Ale czy mogę prosić o pomoc i rozpisanie mi tego. Przyjmijmy, że dany nauczyciel miał wypłacony w styczniu dodatek uzupełniający w wysokości 600,00 zł.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...