Jak widzę same autoreklamy biur rachunkowych. Jeśli myslisz ze w biurze będą dbali o twoje sprawy w sensie weryfikowali transakcje, sprawdzali płatności, wydzwaniali do ciebie czy aby na pewno takie faktury i inne dokumenty powinny być na rózne okoliczności to jesteś w błędzie. Biura rachunkowe z zasady wklepują w program to co dostaną od ciebie. Nikt w biurze rach. nie zna twojej firmy, nie siedzi tam i nie wie nic o umowach, stronach transakcji, porozumieniach , aneksach itp... jak im nie dasz wszystkiego , każdego świstka to nikt tam nawet nie pomyśli żeby cię o to pytać. Zasada jest jest prosta< bierzesz biuro rachunkowe to w firmie na co dzień siedzisz w papierach i SAMA liczysz i sprawdzasz i kontrolujesz wszystkie dokumenty. Potem komplet mozesz zanieść do biura żeby ci wyliczono podatek. Jak chcesz żeby ktoś PROWADZIŁ twoje interesy to tylko księgowy z doświadczeniem i za dobrą kasę . Taki który przyjdzie do firmy najmniej raz w tygodniu, porozmawia z tobą , zbierze dokumenty i je skompletuje, wypyta cię o wszystkie niejasności itp. Ale takiej obsługi nie dostaniesz za 500 zł.
A ja nie zgodzę się z tą wypowiedzią. To zależy do jakiego biura się zgłosisz, nie wrzucałabym wszystkich do jednego wora. Ja niedawno założyłam swoją działalność i znalazłam naprawdę fajne biuro. Pomogli mi ze wszystkimi formalnościami. Jak mam jakieś pytania, zawsze odpowiadają na telefony i maile, a nie ma też problemu żeby się spotkać i przegadać jakiś problem. Nigdy nie zostałam olana. Czy we współpracy z księgowym który będzie do Ciebie przychodził raz w tyg. czy z biurem rachunkowym, chodzi o rozmowę. Więc jeżeli chcesz współpracować z biurem, to też z nim trzeba się komunikować, a nie tylko oczekiwać.
Oczywiście, każdy ma swoje zdanie i różne doświadczenia we współpracy... Ja na pewno mogę ze swojej strony polecić grupę BRDI. Polecam nawet odbyć niezobowiązującą rozmowę.