- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 04 styczeń 2017 - 20:11
Napisano 05 styczeń 2017 - 10:47
Mam 52 lata pracuje 22 lata w jednej firmie a mimo to niemam umowy na czas nieokreslony. Teraz jestem na zwolnieniu chorobowym i konczy mi sie umowa .jak potocza sie moje losy ?czy zostane bez pracy bez srodkow do zycia.bo to przewlekla choroba..
Po wyczerpaniu zasiłku chorobowego możesz starać się o roczny zasiłek rehabilitacyjny, a po nim o rentę.
Napisano 09 styczeń 2017 - 12:37
Mam 56 lat i 6 mies. Jestem nadal zatrudniona w tej samej firmie od 2005 roku. Po 6 mies. chorobowego, jestem już 12-ty miesiąc na świadczeniu rehabilitacyjnym. Czy jeśli teraz mnie zwolnią, należy mi się odprawa i wynagrodzenie za urlop?
Wynagrodzenie za urlop należy się, a odprawa, to zależy ilu pracowników zatrudnia zakład, jeśli poniżej 20, to nie.
Napisano 27 marzec 2017 - 10:32
Napisano 31 marzec 2017 - 21:44
Co czy przysługuje? Renta? To nas o to pytasz? Przecież od tego jest przede wszystkim lekarz prowadzący, a następnie lekarz orzecznik. Przede wszystkim zapytaj, co o tym myśli Twój lekarz.
Profesjonalne biuro rachunkowe w Krakowie - http://kraktax.pl
Napisano 02 kwiecień 2017 - 10:23
Jezeli mam 42 i w październiku ustaje mi zasilek rehabilitacyjny a lekarz orzecznik powiedziała mi ze nie bedzie rokowań to co należyi sie z zakładu pracy ( odprawa i urlop ) ile moge otrzymać renty ( jaki procent świadczenia ?) dziekuje za każda pomoc
Z zakładu pracy ekwiwalent za urlop i odprawa rentowa. Ile otrzymasz renty to będzie zależało od tego w jakiej wysokości wpłacałeś składki do ZUS Nie obliczymy Ci tego, nie znając zarobków z całego okresu Twojej pracy.
Napisano 02 kwiecień 2017 - 14:58
Jezeli mam 42 i w październiku ustaje mi zasilek rehabilitacyjny a lekarz orzecznik powiedziała mi ze nie bedzie rokowań to co należyi sie z zakładu pracy ( odprawa i urlop ) ile moge otrzymać renty ( jaki procent świadczenia ?) dziekuje za każda pomoc
Odprawa i urlop będzie Ci się należały gdy dojdzie do rozwiązania stosunku pracy. Ile możesz otrzymać renty? Zgadzam się z przedmówcą: wysokość zależy od Twojego wynagrodzenia z całego okresu zatrudnienia.
Profesjonalne biuro rachunkowe w Krakowie - http://kraktax.pl
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Guest_ewa_dt - dziś, 09:14
Maria - dziś, 09:04
Guest_ - dziś, 09:04
Guest_ - dziś, 08:56
szlemka - dziś, 08:53
dakar - dziś, 08:50
Guest_Paweł - dziś, 08:48
Guest_ - dziś, 08:38
Guest_Karolina - dziś, 08:37
Zelna - dziś, 08:23