Kategorie
Skocz do zawartości

Środki na rozwój firmy

arkadiuszz

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo osób poszukuje środków na rozwój działalności, a nie wie skąd je pozyskać. Możliwości jest kilka: dofinansowanie unijne, urząd pracy chyba też może nieco wesprzeć, można też starać się o pożyczkę społecznościową i to jest coraz częstsze rozwiązanie. Dość dobre oferty można znaleźć na CapitalClub, a raczej nie oferty tylko inwestorów. Swoją opropozycję można tam przedstawić no i w efekcie pozyskać wsparcie oraz uzyskać pożyczkę. Myślę, ze sposób jest ciekawy, bezpieczny i mało stresujący, a dodatkowe środki na rozwój firmy mogą zdziałać naprawdę bardzo wiele.

• Like 1

Najlepszym sposobem jest ograniczenie kosztów, zwiększenie wpływów i oszczędzanie. Od tego powinno się rozpocząć pozyskiwanie środków na inwestycje. A inne sposoby na zdobycie pieniędzy to tak jak piszesz - jest ich bardzo dużo: http://www.niepoddawajsie.pl/11-sposobow-jak-zdobyc-pieniadze-otwarcie-firmy/

A to wiadomo, że w pierwszej kolejności ograniczenie kosztów, zwiększenie wpływów i oszczędzanie. Wszystko musi mieć swoje ręce i nogi. Bardziej chodziło mi o to, co zrobić wtedy, kiedy powzięliśmy już kroki w kierunku powyższego, ale nadal czujemy potrzebę czy konieczność wsparcia finansowego. Bo moim zdaniem na zwiększenie zysków też ma na to wpływ i jeśli weźmiemy, dajmy na to, pożyczkę na firmę to możemy jednak przyczynić się do rozkręcenia działalności, co przyniesie z sobą także zyski. W wielu przypadkach to może okazać się wręcz zbawienne dla firmy.

Ja w tej sytuacji akurat mam pogląd z drugiej strony, choć mogę zgodzić się z Twoim punktem widzenia. W moim przypadku w grę wchodzi raczej inwestowanie, nie mam własnej działalności więc nie bardzo mnie interesuje to ile mogę zyskać biorąc pożyczkę w Capitalu. Za to chętnie co jakiś czas inwestuję swoje oszczędności, wyznaczyłem sobie nawet w tym celu pewną kwotę, która idzie tylko na ten cel i poza którą nie chcę wychodzić żeby w razie W spać w miarę spokojnie :P Także jeśli chodzi o mnie to polecam Capital, bo zasady są bardzo przejrzyste, pożyczkobiorcy też konkretni i jak na razie nie mam na co narzekać. A zysk jednak sporo większy niż na lokatach i innych tego typu :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Możecie też zainteresować sie tematem dotacji na systemy informatyczne w postaci elektronicznego obiegu dokumentów. Mowa między innymi o opisywanym rozwiązaniu na stronie http://www.connecto.pl/jak-elektroniczny-obieg-dokumentow-wplywa-na-dzialanie-firmy/ sporo firm korzysta z tego zarówno w sektorze MŚP, jak i w dużych przedsiębiorstwach. Zapoznaj się z tym, bo w przyszłości może się przydać.

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...

Zainteresowanym polecam także stronę http://www.serwis-uslugowy.pl/ Planując korzystanie ze środków unijnych, w pierwszej kolejności należy określić cel działania, czyli zadanie, które w ten sposób zostanie sfinansowane. Należy ponadto pamiętać, że środki unijne w przeważającej większości powinny być przeznaczone wyłącznie na środki trwałe – wynika to z regulaminu konkursowego. Inaczej rzecz ujmując, firma krawiecka może przeznaczyć dotacje dla MŚP na zakup maszyn szwalniczych, nie mniej jednak nie może wykorzystać pozyskanych środków na wypłatę wynagrodzenia szwaczek. 

Witam

Chciałbym rozszerzyć działalność o aspekt szkoleniowy. mam pomysł ale potrzebuję środków na zakup sprzętu do prowadzenia szkoleń stacjonarnych i internetowych. Czy jakieś dofinansowania bez zwrotne na zakup sprzętu i oprogramowania oraz wsparcie na start takiego pomysłu są dostępne z unijnych środków.

Z poważaniem

Maciej

• 2 tygodnie później...

Kilka opcji:

dotacja z UP -  Co polecam szczerze ponieważ nie jest wcale trudno uzyskać takie pieniądze

dostacja z Unii Europejskiej

ewentualnie kredyt na firmę.

Polecam jednak porównać sobie takie oferty w sieci:

http://www.kredyty-gotowkowe.net/nasz-ranking.html

Bo tylko tak można wybrać dobrze. 

• 2 miesiące temu...
Gość Doradca Kredyt Market
Dzień dobry, inwestowanie w rozwój firmy jest nierozłącznym elementem efektywnej działalności biznesowej. Osoby prowadzące biznes od min. 2 lat, mogą skorzystać z po życzki na rozwój firmy w Kredytmarket. Kwota, jaką oferujemy to 10-50 tys. zł na okres 3-6 m-cy. Nasza oferta jest wyjątkowo konkurencyjna na tle innych firm pożyczkowych i faktoringu. Cały proces jest elektroniczny, szybki i bez konieczności dostarczania dokumentów. Decyzja dostarczana jest w ciągu 15 min, a środki przelewane sa po 2 dniach na konto wnioskodawcy. W celu zyskania szczegółowych informacji zapraszamy do naszego kalkulatora na stronie internetowej Kredytmarket.

wyjątkowo konkurencyjna...ta. kredyt jest kredytem i nic tego nie zmieni, tutaj znacznie łatwiej wpaść w pętlę zadłużenia. przy faktoringu to ryzyko jest nieporównywalnie mniejsze. a właściwie minimalne, bo usługa ma inną specyfikę.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ja ostatnio czytałem tutaj o pozabankowych pożyczkach dla firm i mam pytanie. Czy ktoś z was korzystał z takiego pozyskania środków na rozwój firmy. Bank kredytu nie udzieli, bo młoda firma chociaż nie byłoby żadnych problemów ze spłatą, bo biznes się kręci. Ale nie jestem dwa lata na rynku i wg banku mogę mieć problemy ze spłatą. Czy skorzystanie z takiego rodzaju finansowania to dobry pomysł czy lepiej poszukać jakiegoś innego sposobu?

Na pewno nie liczyłbym na żadną dotację. Żeby je otrzymać trzeba się nieźle nagłowić... Lepiej jest pożyczyć pieniądze w sprawdzonym miejscu, które moglibyśmy oddać w dogodnych ratach. Na kredyt w banku nie liczyłbym,. Lepiej jest zaciągnąć pożyczkę prywatną. Jednym z portali, który to umożliwia jest portal Concash. Można o nim przeczytać pod adresem https://www.lm.pl/aktualnosci/informacja/113484/kredyt_dla_zadluzonych_bez_baz_jest_to_mozliwe

A może mikrofaktoring i oferta https://www.monevia.pl/mikrofaktoring-sposobem-finansowania-najmniejszych-firm/ Faktoring jest obecnie bardzo popularnym, jeśli nie najpopularniejszym źródłem finansowania biznesu, obok kredytów czy papierów dłużnych. Odkąd pojawił się na polskim rynku, przeszedł ogromną metamorfozę, od tradycyjnego finansowania pozyskanego „w okienku” po elastyczne narzędzia dostępne on-line 24/7. Dziś faktoring daje ogromne możliwości firmom każdej wielkości i z każdej branży. Często słyszymy o faktoringu, mikrofaktoringu, nanofaktoringu czy po prostu, finansowaniu faktur. O ile nazwy bywają różne, o tyle pewne jest to, że dziś mikrofaktoring dzięki swoim zaletom szybko podbija rynek finansów. Mikrofaktoring polega na świadczeniu usług faktoringowych dla sektora mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. Usługi w zakresie faktoringu oferowane dla segmentu mikrofirm oraz małych i średnich przedsiębiorstw, mogą zostać ujęte w ramach pojęcia mikrofaktoringu. Trzeba także dodać, że mikrofaktoring pozbawiony jest wielu barier typowych dla faktoringu.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...