- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 18 styczeń 2016 - 07:28
Napisano 18 styczeń 2016 - 07:28
Napisano 19 styczeń 2016 - 13:10
Oczywiście,ze wygodniej mieszka sie w domu ale nie każdego na to stać. Druga sprawa to to,że są różni ludzie. Niektórzy nie mają czasu na zajmowanie sie domem, koszenie trawy oraz dlugie dojazdy do pracy. Razem z żoną należymy do tego typu osób tak wiec szukaliśmy wygodnego lokum w dobrej lokalizacji. Komunikacja była dla nas bardzo ważna bo nie chcielibyśmy marnować dwóch godzin dziennie na dojazdy. W końcu zdecydowaliśmy się na zakup mieszkania na Teodorowicza. Znajduje sie tam nowo wybudowany apartamentowiec Zora Wilanow. Nie wiem czy jeszcze sa tam mieszkania na sprzedaż ale możecie się zorientować ( jak kupowaliśmy miesiąc temu to coś tam jeszcze bylo ). Może cena za m2 nie była taka niska ale jest to prestiżowe osiedle, dobry dojazd do innych części Warszawy oraz wokól wiele sklepów oraz zieleń.
Napisano 19 styczeń 2016 - 15:26
Choć istnieją pewne widełki co ceny są różne. Wszystko zależy od lokalizacji, standardu itd. Warto śledzić promocje deweloperów z Warszawy. Koleżanka trafiła na fajną ofertę. Czy ktoś może na wręcz przeciwne doświadczenia z mieszkaniami kupionymi w promocji?
Napisano 15 luty 2016 - 07:14
Dalsze dzielnice Warszawy są tańsze ale dojazd jest kiepski. Niby jest metro ale każdy widzi, że na razie mamy jedynie dwie linie oraz w najbliższych latach raczej się to nie zmieni bo nie ma w planie kolejnych ( no są ale nie wiadomo kiedy tak naprawdę zostanie to wszystko zrealizowane).
Ja szukam mieszkania na Mokotowie czy WOli. Wolę dopłacić więcej ale nie męczyć się z dalekimi dojazdami. Ciekawe są te apartamenty na Mokotowie: http://bobrowiecka10.pl/- inwestycja jest jeszcze w budowie ale szybko postępuje i sam zastanawiam się czy nie zakupić tam mieszkania.
Napisano 07 marzec 2016 - 09:29
Mieszkam w Radzyminie od kilku lat - nie wyobrażam sobie powrotu do stolicy, bo to żadna jakość, tylko ogromne koszty, stare blokowiska, tłok i wysokie koszty życia. Kiedyś przyznaję, stolica była atrakcyjna, ale teraz nie widzę choćby jednego plusa, który by za nią przemawiał. Stolica się przejadła, jest droga i prędko nie będzie miała tendencji wzrostowej w ilości mieszkańców.
Napisano 06 maj 2016 - 08:31
Czy jest zły? Spod miasta dojedziesz szybciej, a za mieszkanie zapłacisz nawet 200 tysięcy mniej. Jak dla mnie to jest po prostu kosmiczna i totalna różnica, ale to już oceńcie sobie sami. Moim zdaniem życie w stolicy ze względu na koszty, przestało mieć sens.
Napisano 09 maj 2016 - 08:24
Pewnie, że tak - życie poza miastem jest po prostu dużo lepsze. Otoczenie jest przyjemniejsze, każda usługa jest znacznie tańsza. Jeśli macie pracę od tej strony, tj. od strony danego miasta, to znacznie mniej czasu zajmie wam nawet docieranie do pracy. Tak więc gdzie ten cały urok dużych miast?
Napisano 19 maj 2016 - 10:38
Ale nie zawsze dalsze dzielnice to trudny dojazd. Nawet z bliskich dzielnic może być utrudniony dojazd jak np. do przystnaku jest daleko albo jest miejsce gdzie tworzą się korki. A ceny w dalszych dzielnicach też są inne, chyba warto kupić sobie super mieszkanie za mniejszą cenę, niż wydać majątek za mieszkanie w centrum, gdzie jest głośno, non stop ktoś wraca z imprez itd. Na Białołęce budują tego tyle, że aż żal nie zainteresować się tymi ofertami. Mi osobiście najbardziej podobają się te mieszkania na Sprawnej. Piękny budynek, blisko parki. I nawet nie jest to takie drogie - jakby postawić przy tym ceny mieszkań w Centrum, a nawet Mokotów, Ursynów, gdzie też nie jest za blisko.
Napisano 30 maj 2016 - 08:25
Radzymin i Akacjowa Aleja, ale akurat to normalne. Polacy nie chcą mieszkania w dużych miastach ze względu na kosmiczne koszty, ale to akurat jest chyba całkowicie normalne, prawda? Zresztą... czy mieszkanie na zatłoczonym blokowisku to w jakimkolwiek stopniu przyjemność? Pewnie, że zdecydowanie nie.
Napisano 07 lipiec 2016 - 05:32
Uciekają z miast jeśli ich nie stać. Nie mierz każdego swoją miarą. Mnie było stać na ładniejsze mieszkanie w dobrej dzielnicy i kupiłam. Moja mama mieszka w domu pod Warszawą. Jak chcę mieć naturę to do niej przyjeżdżam A tak wolę mieszkać w Wawie gdzie nie męczy mnie dojazd do centrum. Mieszkanko kupiliśmy w Zorze. Długo się nad nim zastanawialiśmy bo jedna dzielnica nie jest taka tania ale teraz jesteśmy zadowoleni. Jest rachunek powierniczy , w tym roku się tam wprowadzamy bo budowa ładnie się posuwa do przodu . Mieszkanie dość spore bo 3 duze pokoje plus osobna kuchnia. Dzieciaki również zadowolone bo nie będą się wyprowadzały w okolicy ( sprzedajemy kawalerkę na Wilanowie).
Napisano 15 sierpień 2016 - 22:16
Ceny są tak naprawdę bardzo zróżnicowane. Wszystko zależy od tego, w jakiej lokalizacji znajduje się mieszkanie. Na pewno warto sobie zerknąć tutaj http://www.mazoviade...ment.pl/oferta/ . Oferta jest ciekawa i uważam, że warta uwagi.
Napisano 16 sierpień 2016 - 08:27
W Markach powstanie obwodnica. Jeszcze więcej ludzi ucieknie do Radzymina. Zresztą takie postępowanie jest całkowicie logiczne. W jakim celu mieszkać w stolicy i przez całe życie pracować głównie na kredyt? Warszawa nie jest przeznaczona dla średnio zarabiających, no chyba że ktoś nie ma od zycia specjalnie dużych potrzeb.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
parola - dziś, 01:19
jejeku69 - dziś, 00:13
Guest_Karol34 - wczoraj, 23:45
sakira23 - wczoraj, 23:09
Guest_ - wczoraj, 22:21
rei - wczoraj, 22:20
sakira23 - wczoraj, 22:13
Guest_Jan - wczoraj, 22:02
Guest_ - wczoraj, 21:47
marmur87 - wczoraj, 21:29
rei - wczoraj, 21:20