Jak w temacie jak to u Was wygląda?
- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 08 grudzień 2015 - 13:01
Wiadomo jak wygląda opieka pańswtowa i powiem szczerze, że robi sie coraz gorzej. Ja na szczęście mam w pracy zapewnioną opieke prywatną (nawet specjalistów, np:http://www.salve.pl/Ginekologia,66,0,7) i nie musze sie męczyć i stać w kolejakch oraz czekac na wizytę po pół roku-niewyobrażam sobie tego!!Nie wiem jak starsi ludzie, którzy pewnie częściej muszą chodzić po lekarzach sobie z tym radzą!
Napisano 29 grudzień 2015 - 22:03
hmm to zalezy pod jakim kątem patrzeć . Pod kątem finansowym , to wiadomo , nie każdego stać na to by sobie zapewnić prywatną opieke medyczna . i tez nie zawsze bywa lepsza . Taką kiałam sobie przygode zpanem ginekologiem , kasował jak za zboze , lepiej mi było chodzić normalnie na nfz. natomiast trafiłam na bardzo dobrego ortopede w krakowie jak byłam po wypadku na nartach , na pana dr Więcka
Napisano 30 styczeń 2016 - 19:19
Wszystko zależy od terminów na które trzeba czekac . CZasami zapisujemy sie do dermatologa , dentysty itd , i czekamy po 2 tygodnie , a czasami nam sie po prostu nie opłaca czekanie bo np takie czekanie to około miesiąca. Co do ortopedy to jak poszłam do dr Więcka to pzynajmniej był miły i sympatyczny. wizyty u niego mijały bardzo szybko . Ja nosiłam stabilizator na nodze i wyszłam na prosta .
Napisano 21 luty 2016 - 23:22
Prywatna jest OK jak trzeba zrobić coś drobnego. Ale jak komuś przyjdzie korzystać z OIOMu bez ubezpieczania państwowego to jest problem.
Serwis finansowo-poradnikowy https://superomat.pl - kalkulator rat, rankingi finansowe i porady.
Napisano 24 luty 2016 - 21:36
No tak , to jest problem i to duży , dlatego moim zdaniem powinna być w dalszym ciągu prywatna jak i zarówno państwowa opieka medyczna . w chwili obecnej czekam na operacyjne usunięcie ósemki , ide na fundusz , musze czekać do 6 maja tego roku ale mam to za darmo i nie płace a tak to bym płaciła 400 zł .Ja moge tyle placic ale za kanalowe . Co do dr Więcka to moja mama chodziła do niego na rehabilitacje i była bardzo zadowolona z faktu ,zę jej pomogły .
Napisano 29 luty 2016 - 12:54
Ja od jakiegoś czas korzystam praktycznie jedynie z prywatnej opieki zdrowotnej. Niestety ale są bardzo duże problemy w dostaniu się do lekarza na fundusz, są duze kolejki oraz nie przepadam za czekaniem na swoją kolej. Wolę zapłacić ale zostać przyjętym o czasie oraz zostać odpowiednio obsłużonym.
Poza tym nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego,że można również skorzystać z konsultacji lekarskich na drodze internetowej.... Konkretnie na tej stronie:
Można tam porozmawiać z lekarzem ale również dostać leki na receptę na dane schorzenie.
Napisano 13 kwiecień 2016 - 15:28
Napisano 14 kwiecień 2016 - 10:33
Napisano 13 lipiec 2016 - 08:23
Oczywiście tak jak większość opłacam składki na NFZ, aby mieć dostęp do opieki państwowej, ale traktuję to niejako jako konieczność. W praktyce jednak najczęściej korzystam z opieki prywatnej, tym bardziej, że posiadam wykupiony abonament na większość usług lekarskich. Jestem bardzo zadowolona.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Torcik66 - dziś, 11:28
Guest_ - dziś, 11:25
Guest_Patrycja - dziś, 11:21
Guest_ - dziś, 11:04
Guest_ - dziś, 11:03
Guest_Agnieszka G - dziś, 10:57
Guest_ - dziś, 10:56
Arystokratka - dziś, 10:54
Arystokratka - dziś, 10:53
Arystokratka - dziś, 10:53
Zielona Linia - dziś, 10:47