nataliakatarzyna Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam. Dostałam od siostry w prezencie ławę, telewizor i suszarke. Ona teraz chce to wszystko z powrotem gdyż nie odzywamy się do siebie . Nie mam na to żadnych rachunków ponieważ to podarunki Czy ma takie prawo. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lalunia Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 powiedz jej że kto daje i zabiera ten się w wpiekle poniewiera, zobacz ile kosztują te przedmioty na avans.pl i oddaj jej tą kwote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 A dlaczego ma oddać kwotę za te prezenty skoro je dostała jako podarunek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianna5 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ma prawo się upominać, a Ty masz prawo jej oddać lub nie. To Twoja rodzina, może się w końcu pogodzicie :)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Pierwsze słyszę by ten kto komuś dał prezent miał prawo potem się upomnieć o jego zwrot. Skąd takie mniemanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalomira Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 To chyba nie jest sprawa prawna, chyba, że dla sądu jako powództwo prywatne. Choć i tak myślę, że nie ma podstaw ku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symonix Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 skoro ten prezent od siostry to nie musisz go oddawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roscisl Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 no chyba nie poda Cię do sądu o te parę drobiazgów :) na Twoim miejscu oddałabym jej te rzeczy, tylko dla świętego spokoju, chociaż nie ma prawa Ci ich sama zabrać ;) po prostu nie chciałabym na Twoim miejscu mieć nic więcej z nią do czynienia :) i nawet jak się już pogodzicie to nie przyjmuj od niej więcej prezentów :) przynajmniej w ten sposób będziesz mieć święty spokój u siebie w domu :) czasem trzeba ustąpić, żeby samemu mieć mniej nerwów, chyba, że jesteś bardzo upierdliwa :) wszystko zależy od Ciebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrona29 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Nie musisz nic oddawać, bo ich nie ukradłaś. Nie przejmowałbym się siostrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainug2 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam. Dostałam od siostry w prezencie ławę, telewizor i suszarke. Ona teraz chce to wszystko z powrotem gdyż nie odzywamy się do siebie . Nie mam na to żadnych rachunków ponieważ to podarunki Czy ma takie prawo. ?Nie przejmuj się tym zupełnie, bo nie musisz nic oddawać. Jeśli siostra zacznie robić jakieś kroki zadzwoń po policje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snt Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Pierwsze słyszę by ten kto komuś dał prezent miał prawo potem się upomnieć o jego zwrot. Skąd takie mniemanie ?prawo upomnieć się ma każdy, nawet ja sie mogę upomnieć, żeby mi je oddał pomimo, że go nawet na oczy nie widziałem, ale czy on ma obowiązek na to reagować? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krynka Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pierwsze słyszę by ten kto komuś dał prezent miał prawo potem się upomnieć o jego zwrot. Skąd takie mniemanie ? dobrze napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workrunning Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Warto się z siostrą pogodzić, w końcu idą święta. http://laurastar.pl/prasowanie-parowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daisygirl Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jeśli chodzi o prezent to polecam ciśnieniomierz solidnej marki Geratherm. Model Easy Med jest akurat w promocji i kosztuje nie wiele ponad 100 zł a do tego w gratisie jest termometr clinic. Myślę, że babcia czy dziadek ucieszą się z takiego prezentu, szczególnie, że ma duży wyświetlacz i jest bardzo prosty w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fizo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Po nowym roku podejmiesz decyzję, na razie ciśnienia sobie nie podnoś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an-na Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 jak dla mnie to jakiś absurd,jak można komuś cos dać a potem żądać zwrotu...nie mieści mi się to w głowie.myślę że powinnyśc usiąść i spokojnie porozmawiać i dojść do jakiegoś porozumienia,bo tak nie moze być.powodzenia Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigori9 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Nie przejmuj się siostrą to po pierwsze, jeśli byle kłótnia sprawia, że zabiera prezenty to cos z nią jest nie tak. Jeśli nie zależy Ci na tych rzeczach to po prostu jej to oddaj i już, po zmartwieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz11 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Na pewno nie musisz oddawać. Nie udowodni że to ona je kupiła. Poza tym to rzeczy darowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexikk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Całe szczęście chyba nie są to rzeczy aż tak bardzo wartościowe. Osobiście radziłabym (o ile to możliwe) pogodzić się z siostrą. Ale jeśli nie da się, to dla własnego spokoju oddałabym te rzeczy - po co zachęcać ją do dalszych sporów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełP32 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Może w takim razie warto pomyśleć nad wyborem eleganckiego zegarka z dodatkowymi funkcjami jak m.in ukryta kamera w jakości FullHD, do tego opcja wykonywania zdjęć i widoczności również w całkowitej ciemności. Z resztą zajrzyj do oferty sklepu JBPartner gdzie znajdziesz model ZK21 . Myślę że zaskoczy Cię tak samo jak mnie, bo myślałem że takie funkcje są tylko w filmach akcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alessandra91 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Ja jestem zwolenniczką dawania praktycznych prezentów i raczej unikam przyjmowania i kupowania drogocennych przedmiotów. Koleżance kupiłam ostatnio cuticle remover alessandro i kilka kolorowych lakierów. była zachwycona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karola12b Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Ja najczęściej kupuję jakieś oryginalne vouchery, np. na lot paralotnią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Czasami z prezentem można zaszaleć, ale niektórych prezentów nawet nie wypada kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angela111 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Też lubię praktyczne prezenty. Teraz na święta zamierzam kupić mężowi zegarek Swiza ze scyzoryki.net. Już od dawna marzył o markowym, eleganckim zegarku na rękę, więc mam cichą nadzieję, że prezent się spodoba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawlicka Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 najgorzej to nastolatkowi prezent zrobić, no ale wymyśliłam i zamówiłam synowi głośnik bezprzewodowy z Xblitz Loud. Pokazywał m i sprzedawca w sklepie- dobrze gra,ma duży zasięg. Mam nadzieję zadowolony będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi