Gość Monia29 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Prowadze gabinet kosmetyczny chciałabym rozszerzyć działalność o nowe usługi konkurencyjne w moim mieście a także stworzyć nowe stanowisko pracy dla osoby bezrobotnej. Zakupić innowacyjne maszyny które by zwiększyły popyt na dotychczas prowadzone usługi. Firmę prowadze 4 lata skorzystałan z dofinansowania na rozpoczęcie działalności w 2011 roku. Szukam nowych środków na wsparcie firmy. Police Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia29 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Czy jest możliwość otrzymania dotacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Mietlińska Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Na tej stronie: https://www.funduszeeuropejskie.gov.pl możesz monitorować dotacje z UE. Jednakże jeśli już znajdziesz odpowienią dotację to nie polecam pisać samemu takiego wniosku tylko zlecić komuś kto ma doświadczenie w tym, gdyż tych wniosków nie można pisać ani zbyt ogólnie ani zbyt szczegółowo a tylko osoba która sporządziła ileś tam wniosków potrafi się w to wstrzelić. Już nie wpomnę, że są bardziej oceniane subiektywnie niż obiektywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielona Linia Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 W urzędzie pracy można ubiegać się o środki na wyposażenie stanowiska pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia29 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Mój urząd nigdy nie ma pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Mietlińska Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Przed wyborami napewno będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekdrabek Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 I co były przed wyborami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Mietlińska Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Treść zadanego pytania zawsze świadczy o poziome inteligencji pytającego. W ten właśnie sposób można poznać głupotę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasik86 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Dokladnie, dofinansowanie możemy wziąć nawet na najnowszy fotel ginekologiczny , tylko trzeba pilnować terminów, bo niestety pieniędzy jest określona ilość a chętnych zawsze za dużo. Dodatkowo musimy dobrze wypisać i uargumentować wniosek, dobrze by było, aby pomogła Ci to zrobić osoba, która już ma doświadczenie w staraniu się o dofinansowanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 I jak, udało się? Też myślę, że doświadczona firma potrafi lepiej uargumentować. U nas wniosek pisała i rozliczała firma Supra Serwis i dotację otrzymaliśmy, a i współpraca była bardzo pozytywna i bezproblemowa. Warto rozważyć taką opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliza.napara Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Ja dostałam kilka lat temu dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej, chyba ponad 20 tysięcy, nie korzystałam z żadnych doradców, ani kogoś kto pomagał mi w wypełnieniu wniosku i biznesplanie. Wbrew pozorom jest to bardzo proste do wykonania zarówno wniosek jak i biznesplan i nie musimy wcale zlecać tego ani księgowej ani też innemu doradcy. Teraz będę starała się o dotacje no rozwój działalności ponieważ taki projekt jest w moim powiecie i mam nadzieję że również sobie z tym poradzę tak jak poprzednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolf22233 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Przed wyborami napewno będą Skąd ja to znam. Tak było jest i chyba będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snt Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Mimo wszystko jeśli chodzi dofinansowania to obecnie całkiem sporo możliwości istnieje trzeba tylko umieć 1) odnaleźć tego typu dotację 2) umiejętnie wypisać wniosek, który nam te dotacje zapewni. U nas w firmie jakiś czas temu z tego typu dotacji udało się w znakpak kupić dwie maszyny pakujące tego typu - http://www.znakpak.com.pl/kat-121,maszyny-pakowania.html nie wiem czy były finansowane w 100% bo się tym nie zajmowałem, natomiast wiem, że jakaś dotacja była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimbol Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 W moim przypaku ja nie musiałem długo szukać odpowiedniej dotacji, bo znalazła pomogła mi w tym firma http://www.dotacje-exportgroup.pl/Internacjonalizacja/Internacjonalizacja-MSP-1-2-Polska-Wschodnia-POPW.phpwspierająca młode firmy, by mogły ruszyć z rozmachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszz Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zobacz sobie CapitalClub, bo z tymi wszystkimi urzędowymi dotacjami jest jedno wielkie zamieszanie i nie tak łatwo je dostać… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żaba86 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Można poprosić o dotacje na utworzenie nowego stanowiska pracy lub na nowego pracownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik66 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Jeżeli sa to wieksze inwestycje w firme budowlaną, gdzie obróka blachy wystepuje dośc często to polecam http://www.rico-maszyny.pl jedne z najnowocześniejszych i i niezawodnych w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forted Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Moim skromnym zdanie, jeśli chodzi o dotacje dla istniejących firm, to teraz liczy się przede wszystkim innowacyjność. Urzędnicy dbają o to, aby fundusze docierały do tych firm, które wchodzą w relacje z uczelniami wyższymi, inwestują w nowe technologie. Z tego, co wiem (moja znajoma zajmuje się analizą wniosków o dotacje), można liczyć na dofinansowanie prac budowalnych, badań, a także zakupu oprogramowania. Jakby ktoś był zainteresowany, może zajrzeć tutaj - https://dotacjenainnowacje.taxand.pl/dotacje-dla-msp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystynaBar Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Sprawa takich dofinansowań z punktu widzenia przeciętnego Kowalskiego wygląda bardzo zawile, jeśli nie mamy jak mój przedmówca znajomego, który się tym zajmuje może nam być ciężko pozyskać wszelkie informacje i ustalić terminy w których należy zgłosić odpowiednie wnioski. Ku naszej pomocy pojawiają się organizacje, które specjalizują się w doradztwie http://mgpremium.pl/przy realizacji projektów inwestycyjnych i rozwojowych z funduszu UE. Ktoś w Was może korzystał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skrzypek9 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 ja otrzymałem dotacje dla firm z funduszy EU a pomogła mi w tym strona https://www.sekwencja.eu/, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Binczycka Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Moja kuzynka wzięła kasę z Uni Europejskiej z projektu innowacyjna gospodarka ale narzeka, że było mnóstwo i jest formalności papierologi opisywanie i wyjasnianie ciągle itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4u Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Mnóstwo papierologii na starcie i kontrole w trakcie. Biurokracja, a prościej byłoby obniżyć podatki i kazdy ogarnięty sam by sobie poradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Doradca Kredyt Market Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dzień dobry, wśród barier, z jakimi zmagają się na co dzień przedsiębiorcy są również utrudnienia w pozyskaniu funduszy na rozwój firmy. Banki przyzwyczaiły nas do tego, że procedura ubiegania się o dodatkowe środki finansowe jest skomplikowana i czasochłonna, co skutecznie zniechęca właścicieli do inwestowania w swój biznes. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom przedsiębiorców `Kredyt Market przygotował specjalną ofertę. Jeśli prowadzisz swój biznes od 2 lat lub osiągane dochody są na tyle wysokie, że nasz algorytm zakwalifikuje wnioskodawcę do grona rzetelnych przedsiębiorców mimo krótszego stażu, możesz pożyczyć środki na rozwój firmy w Kredytmarket.com. Kwota pożyczki od 10 do 50 tysięcy na okres od 3 do 6 miesięcy. Oprocentowanie kredytu to 9,5% w skali roku. Cały proces jest elektroniczny, szybki i, co najważniejsze, bez konieczności dostarczania jakichkolwiek dokumentów. W oparciu o dane podane w trakcie wypełniania wniosku, nasz algorytm wylicza zdolność kredytową. Dzięki temu finalną decyzję z propozycją kwoty pożyczki dostajesz w ciągu 15 minut na maila. Po 2 dniach od zatwierdzeniawarunków umowy otrzymasz środki na wskazane konto bankowe. Po dokładne wyliczenia zapraszamy do zakładki kalkulator na naszej stronie Kredytmarket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalczuk Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 No ale nie przesadzajcie, bo z dotacji pieniądze dostajemy za darmo i chyba wypełnianie i pilnowanie dokumentów w porównaniu z pieniędzmi jakie się dostaje, to nie duży wymóg. Ja ostatnio dostałem dofinansowanie na takie szkolenie http://emt-systems.pl/siemens-s7-1200-szkolenia-kursy.html i bardzo jestem zadowolony. Samodzielnie nie byłbym wstanie uzbierać i sfinansować sobie szkolenia. A tak dotacja się bardzo przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Investnet Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Dzień dobry,Orientuje się ktoś może czy są obecnie dostępne jakieś ciekawe dofinansowania dla istniejących firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi