Witam koleżanki proszę o pomoc bo mam dylemat . Decyzję o karze pieniężnej wystawioną dla podmiotu mam zaksięgować na konto 720 czy 760 ?
Napisano 09 czerwiec 2015 - 07:48
Dziewczyny może macie jakiś przepis na to 720 z dokładnym opisem gdzie o tych karach coś jest, bo Rozporządzenie w sprawie szczegółowej klasyfikacji zasad rachunkowości nie ma takiej treści. komentarz do planu kont Augustowskiej też nie zawiera słowa kara . Sorry, że tak was męczę ale jest początkująca i nie chciała bym popełnić gafy
Napisano 09 czerwiec 2015 - 08:45
Klasyfikacje i opisy do kont nie będą zawierały dokładnie twojego przypadku, to chyba zrozumiałe.
To ty wiesz w szczegółach czego kara dotyczy i czy jest związana z wasza podstawową/statutową działalnością.
Masz opisy do kont 720 i 760 na tej podstawie musisz znając szczegóły sama zdecydować które z kont wybrać.
Im prędzej nauczysz się sama podejmować decyzje i brać za nie odpowiedzialność tym lepiej.
Nie oczekuj, że ktoś ci podrzuci opis do konta, według twoich oczekiwań, jak napisałaś
".....jakiś przepis na to 720 z dokładnym opisem gdzie o tych karach coś jest.......". Bo po prostu nic takiego nie ma
Napisano 18 grudzień 2015 - 08:48
Witam,
przepraszam, że wracam do tego tematu ale też mam taką sytuację Ja jako SZB dostaliśmy karę z WIOŚ za wprowadzanie ścieków do rzeki ze Stacji Uzdatniania Wody. I zastanawiam się czy to nie będzie konto 751. Możesz Agnieszko coś podpowiedzieć? Bo taka kara to chyba bez paragrafu?
Pozdrawiam
Napisano 18 grudzień 2015 - 14:41
Ja bym dała konto 751.Witam,
przepraszam, że wracam do tego tematu ale też mam taką sytuację Ja jako SZB dostaliśmy karę z WIOŚ za wprowadzanie ścieków do rzeki ze Stacji Uzdatniania Wody. I zastanawiam się czy to nie będzie konto 751. Możesz Agnieszko coś podpowiedzieć? Bo taka kara to chyba bez paragrafu?
Pozdrawiam
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_Mateusz - dziś, 00:54
Guest_Emila - dziś, 00:42
Guest_Marcin - dziś, 00:28
Krupa Kamil - dziś, 00:22
wojciech.zzz - wczoraj, 23:47
Guest_Agata - wczoraj, 23:37
Guest_Agata - wczoraj, 23:37
rei - wczoraj, 23:14
gorgon - wczoraj, 22:53
Keranida - wczoraj, 22:52