Skocz do zawartości


Zdjęcie

Gastronomia


wróć do serwisu Księgowość 18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Onstappent

Onstappent

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 15:52

Rozpoczynam inwestycje w lokal gastronomiczny. Póki co moje doświadczenie jest raczej zerowe, dopiero się szkolę. Szukam informacji na temat rezerwacji w restauracjach. Czy wasze lokale gastronomiczne korzystają z jakichś gotowych systemów czy może zapisujecie rezerwacje po prostu na kartce? Jak to wygląda?



#2 Farmer0071

Farmer0071

    Nowy użytkownik

  • Członkowie
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaLódź

Napisano 25 kwiecień 2015 - 05:28

Moja ciocia prowadzi działalność tego typu i używa zarówno kartek, jak i .. zwykłego arkusza kalulacyjnego. To żadna filozofia, zapisać rezerwację ;)


Czytam


forexbiznes.pl

 


#3 piotrekbe

piotrekbe

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 17 postów

Napisano 28 kwiecień 2015 - 14:22

Prawda jest taka, że wszystko zależy od wielkości biznesu. Jak masz dużą restaurację, która prosperuje na pełnych obrotach to nie ma opcji żeby zapisywać wsyzstko na kartce, potrxzebny jest system rezerwacyjny. Najlepszy na rynku to moim zdaniem Booking Please



#4 zarzadzaj_gip

zarzadzaj_gip

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 12 postów

Napisano 18 wrzesień 2015 - 10:16

Witam, dobre zarządzanie restauracją to nie kwestia tylko rezerwacji, ważne są również rozliczenie czasu pracy pracowników, rozliczenie kas, monitorowanie na bieżąco stanów magazynu i wiele innych. Wszystko to można mieć pod kontrolą, wystarczy tylko mieć odpowiednie oprogramowanie. Firma GIP jest producentem tego tylu rozwiązań dla branży HoReCa. Nasze programy pozwalają sprawnie zarządzać nie tylko restauracjami, ale również hotelami, kawiarniami, spa czy dyskotekami. Więcej informacji można znaleźć na naszej stronie internetowej: http://gip.com.pl/Zapraszamy! 



#5 GogLLo

GogLLo

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 28 październik 2015 - 10:50

Skoro dopiero zaczynasz to z pewnością przyda Ci się wyposażenie kuchni;) w hurtowni http://www.hybryda-gastro.pl/mają wszystko co do restauracji potrzebne w całkiem dobrych cenach;) można wyposażyć całą kuchnię w jednym miejscu;)



#6 Guest_ana

Guest_ana
  • Goście

Napisano 01 luty 2016 - 12:04

Do wyposażenia gastro polecam weindich.pl



#7 Pan Marek

Pan Marek

    Nowy użytkownik

  • Członkowie
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 20:23

A napoje kupisz tutaj www.Hurtownia-Napoje.pl - tylko zapytaj handlowca o rabat bo raczej sami tego nie zaproponują :)

#8 adonis12

adonis12

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 32 postów

Napisano 03 kwiecień 2016 - 18:09

Jest pełno skryptów w PHP, można też to robić w Excelu.

#9 Fizo

Fizo

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 650 postów

Napisano 13 czerwiec 2016 - 11:45

W lokalu najważniejsza jest kuchnia a w niej kucharz i wyposażenie. Do bieżących napraw przyda ci adres sklepu z częściami na przykład szyby do piekarnika. Rezerwacje na początek możesz robić w kalendarzu, laptopa chyba masz. Nie przewidujesz zatrudnienia managera?On by robił w zakresie swoich obowiązków.



#10 Lange

Lange

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 13 postów

Napisano 17 czerwiec 2016 - 16:13

Słyszeliście o aplikacji "Wpłyń na Wolną Wodę"?

Dzięki niej można mieć darmową reklamę. Polega ona  na oznaczaniu na mapie poprzez specjalną aplikację lokali gastronomicznych serwujących swoim klientom wodę prosto z kranu. Każdy, kto włączy się do akcji, może wygrać ekologiczną, wielorazową butelkę na wodę. (Pisał o tym Dziennik Łódzki) Wszystko dzięki dużym inwestycjom jakie przeprowadziły zakłady wodociągowe. Dzięki modernizacji stacji oczyszczania wody osiągnięto poziom czystości umożliwiający spożywanie wody bezpośrednio z kranu http://proekojp.pl/s...datniania-wody/ . Duży wpływ na czystość mają wysokowydajne filtry UV. Dzięki nim można szybko przeprowadzić dezynfekcję wody.



#11 olshe23

olshe23

    Nowy użytkownik

  • Członkowie
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 23 czerwiec 2016 - 22:55

Prawda jest taka, że wszystko zależy od wielkości biznesu. Jak masz dużą restaurację, która prosperuje na pełnych obrotach to nie ma opcji żeby zapisywać wsyzstko na kartce, potrxzebny jest system rezerwacyjny. Najlepszy na rynku to moim zdaniem Booking Please

Podoba mi się ta odpowiedź. smile.png Wystarczy myśleć. smile.png


Kupuj, kupuj, dzieci spłacą długi...


#12 pracownik księgowości

pracownik księgowości

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 311 postów

Napisano 25 sierpień 2016 - 21:23

W pierwszej kolejności należy rozejrzeć się za naczyniami gastronomicznymi oraz sprzętem. Warto sobie zerknąć tutaj https://mmgastro.pl/...-gastronomiczne . Oferta jest godna uwagi, ponieważ można zrobić tam kompleksowe zakupy w atrakcyjnej cenie.



#13 Guest_ejdel

Guest_ejdel
  • Goście

Napisano 09 wrzesień 2016 - 10:55

zwykle jest to plik excel i tam bukuję rezerwacje, też jestem w początkach ale taki system u mnie się sprawdza. Oznaczam sobie rezerwacje kolorami, zapisuje z imienia i nazwiska. Cały sprzęt AGD kupowałem do gastronomii na avans.pl, sporo zaoszczędziłem dzięki temu, bardzo fajna obsługa tam jest. Za free dostawa. 



#14 Szymon507

Szymon507

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 104 postów

Napisano 13 wrzesień 2016 - 10:22

Trochę słabo zabierać się za coś o czym nie ma się pojęcia.



#15 ZosiaA

ZosiaA

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 18678 postów
  • LokalizacjaWarszawa rządowa/państwowa jednostka budżetowa

Napisano 13 wrzesień 2016 - 10:45

Głupio...fakt.....zabierać się za marketing nie mając o tym bladego pojęcia, o czym świadczy wrzucanie reklam na Forum dla Księgowych i Kadrowychtongue.png



#16 michalwu

michalwu

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 170 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 19 wrzesień 2016 - 08:25

Rezerwacja telefoniczna jest najlepsza :D 


Ten świat przypomina mi Cartoon Newtork.


#17 Guest_Boczny

Guest_Boczny
  • Goście

Napisano 18 grudzień 2018 - 12:19

Na kartkach standardowo, ale zastanawiamy się nad jakimiś systemami. Co do sprzętu to używamy głównie sprzętu ze sklepu www.multigastro.pl , zarówno termicznego jak i chłodniczego. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, sprawdza się w naszej włoskiej restauracji bardzo dobrze, szczególnie piece i grille, które wyjątkowo polecam.



#18 Amoniaczek2

Amoniaczek2

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 103 postów

Napisano 19 grudzień 2018 - 11:07

Arkusz kalkulacyjny plus wspólny dysk do którego ma dostęp każdy pracownik. Moim zdaniem warto mieć taki system bo zdarza się, ze jakaś rezeracja nie zapisze się kiedy kilka osób pracuje na jednym pliku. Jest taki darmowy program ale nie pamiętam jak sie nazywa, że można pracować w kilka osób na nim. 



#19 IzaChłodna

IzaChłodna

    Nowy użytkownik

  • Członkowie
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 03 styczeń 2019 - 09:46

Jeżeli szukasz firmy do transportu żywności to zachęcam do skontaktowania się z http://izolacjeautochlodni.pl/ - mają dobre warunki i dobry sprzęt :)





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Najnowsze tematy