Sam ostatnio zastanawiałem się jakie ogrodzenie zamontowac. Panelowego nie brałem pod uwagę bo moim zdaniem ogrodzenie takie nie ma praktycznie żadnego wygladu. Jedynym plusem jest jego cena.
Ciekawie wyglądaja ogrodzenia gabionowe, jednak cena trochę mnie przerażała poza tym ogrodzenie takie zajmuje dużo miejsca i bywa problematyczne w postawieniu.
Ogrodzenie z paneli cieszy się dużą popularnością. Wielu ceni sobie tego typu ogrodzenie m.in. ze względów estetycznych, ale oczywiście mogą być osoby, którym ten produkt nie trafił w gusta. 
W kwestii ogrodzeń gabionowych, to zależy co masz na myśli. Bo do dyspozycji mamy murki gabionowe wykonane z paneli ogrodzeniowych. Montaż jest dość łatwy i można go nawet wykonać samemu, jeśli posiada się zdolności typowej "złotej rączki". Natomiast zupełnie inaczej wygląda sprawa w przypadku konstrukcji gabionowych. W tym przypadku montażem może zająć się wyłącznie specjalista. Gabiony potrafią ważyć kilka ton (ciężkie zgrzewane kosze), dlatego ze względów bezpieczeństwa istotne jest odpowiednie przygotowanie gruntu.