Gość zofia Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witam,Mam pytanie odnośnie umowy na zastępstwo. Zostałam zatrudniona na taką umowę a teraz po urlopie macierzyńskim wraca osoba, którą zastępowałam. Czy pracodawca, który jest zadowolony z mojej pracy itd. może zastępowanej przeze mnie osobie po jej powrocie z macierzyńskiego zaoferować inne stanowisko zgodnie z jej kompetencjami? Czy są jakieś przeciwwskazania? Pewnie umowa na zastępstwo nie ułatwia sprawy... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larysa. Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Umowa na zastępstwo zawierana jest na czas usprawiedliwionej nieobecności pracownika, i niczego nie komplikuje, ponieważ rozwiązuje się z chwilą powrotu zastępowanego pracownika. Art. 1832 KP Pracodawca dopuszcza pracownika po zakończeniu urlopu macierzyńskiego, urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego lub dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego do pracy na dotychczasowym stanowisku, a jeżeli nie jest to możliwe, na stanowisku równorzędnym z zajmowanym przed rozpoczęciem urlopu lub na innym stanowisku odpowiadającym jego kwalifikacjom zawodowym, za wynagrodzeniem za pracę, jakie otrzymywałby, gdyby nie korzystał z urlopu.Możliwość zatrudnienia na dotychczasowym stanowisku zależy od istnienia tego stanowiska, jeśli nie zostało zlikwidowane, powrót na nie jest oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi