Kategorie
Skocz do zawartości

Wypowiedzenie umowy o prace za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym

Gość Łukasz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Łukasz,chcialbym sie zwolnic z pracy, obecna umowa jest do 2017 , okres wypowiedzenia to dwa tygodnie, teraz moje pytanie brzmi czy istnieje cos takiego jak wypowiedzenie umowy za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym? nie chcialbym sie bawic w jakies l4 na wypowiedzeniu itp. Czy lepiej powiadomic mojego pracodawce o mojej decyzji? czy poprostu wydrukowac (jezeli istnieje takie wypowiedzenie) i postawic go przed faktem dokonanym ? niestety pracuje w takiej firmie gdzie bedzie pelno problemow przy wypowiedzniu,straszenie dyscyplinarka itp prosze o wyrozumialosc i pomoc 

Jeśli będzie "za porozumieniem stron", czyli obie strony stosunku pracy się zgodzą co do warunków rozstania to może być i w trybie natychmiastowym. Nie ma przeciwwskazań. Nie ma natomiast prostej metody, żeby po prostu sobie z dnia na dzień odejść bez powiadomienia przełożonego o takiej decyzji.

Czy moglbym prosic o podanie takiego formularza gotowego do wydruku?  To bym przygotowal sobie dwa egzemplarze, jeden w trybie natychmiastowym,a jak nie wyjdzie to z okresem wypowiedzienia dwa tygodnie najwwyzej pojde na l4 jezeli nie bedzie wyjscia, dziekuje za odpowiedz 

Nie ma takich formularzy, musisz napisać własnymi słowami.

1. Proszę o zwolnienie mnie z pracy z dniem.... ( pamiętaj, że ostatnim dniem wypowiedzenia 2 tygodniowego jest zawsze sobota).

2. Proszę o zwolnienie mnie z pracy, za porozumieniem stron, jeśli to możliwe w terminie natychmiastowym.

W obu przypadkach piszesz w nagłówku nazwę swojego zakładu i podpisujesz się po prośbą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...