Gość Aga Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witam,proszę o informację.Jestem zatrudniona na czas określony- pełny etat- od 01.01.2015 do 01.01.2017 na najniższą krajową 1750 brutto. Właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży. Proszę mi napisać ile dostałabym (gdybym poszła na L4 na ciążę) wynagrodzenia chorobowego a następnie zwolnienia chorobowego z ZUS? Kiedy potrącany jest ten podatek dochodowy 18%? Ile wynosiłby zasiłek macierzyński 80 % ????Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zespół.Centrum.Pomocy.ePK Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Zasiłek chorobowy dla kobiety w ciązy wynosi 100%. Za czas pobierania zasiłku chorobowego składki ZUS opłaca skarb państwa. Od kwoty zasiłku zostanie pobrana zaliczka na podatek w wysokości 18% bez uwzględnienia kosztów pracowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Zasiłek chorobowy w okresie ciąży wynosi 100 % podstawy naliczenia a nie aktualnego wynagrodzenia, dodam w uzupełnieniu. Zespół się pomylił - od zasiłku chorobowego nie pobiera się żadnych składek, skarb państwa też ich nie opłaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi