Kategorie
Skocz do zawartości

Problem ze spadkiem

Gość Aleksandra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aleksandra
Witam, mam pewien problem. Mąż odziedziczył w spadku pół domu, na ktore złożyły sie również części jego trojga rodzeństwa. Wg decyzji sądu przez kolejnych pięć lat musi im wpłacać po 500 zl miesięcznie. Decyzja ta już sie uprawpmocniła. Oatatnio jednak dowiedzieliśmy się że przejmując część jednego z braci przejeliśmy też jego długi w Urzędzie Skarbowym. Jest ich ponad 30 tysięcy, czyli więcej niż kwota ktora jesteśmy winni bratu męża. Urzędnik zaproponował żebyśmy wzięli kredyt pod hipotekę i spłacili ten dlug w US, natomiast z bratem męża przed notariuszem ustalili że q zamian za spłatę tych długów nie dostanie sqojej częśco spłaty. Niestety brat nie przyjmuje tego do wiadomości. Twierdzi że go te długi już mie interesują iże chce swoje pieniądze. Jesteśmy w kropce ponieważ kwoty te przewyższaja wielokrotnie nasze dochody. Co możemy zrobić w tej sytuacj?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dobry wieczór.

Kilka miesięcy temu spędziłem dużo czasu wybierając adwokata, który poprowadziłby mi sprawę spadkową. Naczytałem się wraz z żoną, narozpytywałem znajomych aż w końcu wybrałem ponoć dobrą i dość drogą kancelarię. Początkowo wybrałem jednego adwokata, ale nie radził sobie ze sprawą, mało się nią interesował, wysyłał tylko aplikanta, zawsze był zajęty i nie bardzo miał dla mnie czas. Zrezygnowałem z niego i poszedłem do adwokata, którego polecił mi inny znajomy. Początkowo się zdziwiłem, bo przyszedł bardzo niepozorny chłopak, nie tak odstawiony ani wyperfumowany a normalnie ubrany, wręcz skromnie. Zdziwiłem się, bo wiem ile trzeba było płacić dla poprzedniego adwokata, a ten potraktował mnie bardzo przyzwoicie, nie żądając aż tyle co poprzedni. Co ważniejsze zawsze miał dla mnie czas, na rozprawy przychodził sam a nie wysyłał jakichś niedoświadczonych aplikantów i bardzo skrupulatnie zajął się moją sprawą. Normalnie nie piszę w internecie, ale po swoim przypadku wiem, że aby znaleźć dobrego prawnika trzeba na to stracić dużo czasu i później mimo tego można się bardzo zdziwić. Z uwagi na to zdecydowałem się napisać, może ktoś tak jak ja będzie szukał jakiegoś przyzwoitego adwokata. Jak chcecie to naprawdę polecam pana Dembowskiego. Jak ktoś zechce skorzystać to ma kancelarię na rogu ulic Solidarności i Jana Pawła II oraz stronę www.skuteczniprawnicy.eu Gorąco polecam, mi bardzo pomógł i bardzo dobrze zajął się moją sprawą.

Piotr S.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...