Kategorie
Skocz do zawartości

Otrzymanie reklamowanego sprzętu w gorszym stanie

Gość Anna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Jakiś czas temu kupiłam tablet, pewnego wieczoru zobaczyłam poziome paski na górze ekranu. Prawdopodobnie było to przyczyną upadku torby, w której był sprzęt. Oddałam tablet na gwarancję, ponieważ nie było widać żadnego pęknięcia, rys itd, choć nie sądziłam, że mi go naprawią. Nie myliłam się, naprawa nie obejmowała gwarancji, a jej cena przewyższa obecną wartość sprzętu, więc nie zgodziłam się. Przy odbiorze w sklepie włączyłam tablet i SZOK, cały ekran był w pasach poziomych, pionowych- reasumując nie nadaje się do użytkowania. Miałam zdjęcia ze sprzętu w stanie przed reklamowaniem, więc Sprzedawca powiedział abym wydrukowała je i wyślą ponownie do Serwisu. Następnego dnia zrobiłam tak, jak mi poradzono, był inny Sprzedawca i powiedział, że to ja będę teraz płacić za koszt wysyłki oraz że pewnie nic mi z tym nie zrobią. I tu moje pytanie, czy zgodne jest to, że to ja mam płacić za wysyłkę do serwisu oraz co jeśli odeślą mi sprzęt w takim stanie w jakim mi go oddali ostatnim razem? Czy mogę ubiegać się o zwrot kosztow/ naprawę tabletu?

Tyle piszemy, żeby nie reklamować na gwarancję, tylko na Ustawę. Odebrałaś po zwrocie z reklamacji? No to masz kłopot, należało odmówić odbioru i wtedy problem miałby sprzedawca. Teraz to Ty ponosisz wszelkie koszty naprawy, bo usterka nie ma związku ani z gwarancją, ani umową. Chyba że serwis przyzna, że to z ich winy usterka pogłębiła się.

Sobi, o jakiej uczciwości serwisu piszesz? Przecież to pytająca Anna jest nieuczciwa, bo próbuje uyskać naprawę gwarancyjną lub zwrot pieniędzy, mimo że sama przyznaje, iż tablet upadł i od tego czasu jest usterka. Serwis, próbując ustalić przyczynę, bez własnej winy mógł spowodować pogorszenie stanu tabletu. Przypuszczam, że uszkodzeniu uległy połączenia między wyświetlaczem, a wyprowadzeniami na płytce. Wtedy nawet otwarcie obudowy spowodować może dokończenia dzieła zniszczenia. Paski na wyświetlaczu to zawsze jest początek nieuchronnego końca.

• 2 miesiące temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...