Gość Anna Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 witam.Jakiś czas temu kupiłam tablet, pewnego wieczoru zobaczyłam poziome paski na górze ekranu. Prawdopodobnie było to przyczyną upadku torby, w której był sprzęt. Oddałam tablet na gwarancję, ponieważ nie było widać żadnego pęknięcia, rys itd, choć nie sądziłam, że mi go naprawią. Nie myliłam się, naprawa nie obejmowała gwarancji, a jej cena przewyższa obecną wartość sprzętu, więc nie zgodziłam się. Przy odbiorze w sklepie włączyłam tablet i SZOK, cały ekran był w pasach poziomych, pionowych- reasumując nie nadaje się do użytkowania. Miałam zdjęcia ze sprzętu w stanie przed reklamowaniem, więc Sprzedawca powiedział abym wydrukowała je i wyślą ponownie do Serwisu. Następnego dnia zrobiłam tak, jak mi poradzono, był inny Sprzedawca i powiedział, że to ja będę teraz płacić za koszt wysyłki oraz że pewnie nic mi z tym nie zrobią. I tu moje pytanie, czy zgodne jest to, że to ja mam płacić za wysyłkę do serwisu oraz co jeśli odeślą mi sprzęt w takim stanie w jakim mi go oddali ostatnim razem? Czy mogę ubiegać się o zwrot kosztow/ naprawę tabletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebo Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Tyle piszemy, żeby nie reklamować na gwarancję, tylko na Ustawę. Odebrałaś po zwrocie z reklamacji? No to masz kłopot, należało odmówić odbioru i wtedy problem miałby sprzedawca. Teraz to Ty ponosisz wszelkie koszty naprawy, bo usterka nie ma związku ani z gwarancją, ani umową. Chyba że serwis przyzna, że to z ich winy usterka pogłębiła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Na pewno warto udać się do serwisu i próbować sprawę wyjaśnić. Nie zawsze na pierwszy rzut oka da się rozpoznać, że coś jest nie tak. Może serwis będzie uczciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebo Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Sobi, o jakiej uczciwości serwisu piszesz? Przecież to pytająca Anna jest nieuczciwa, bo próbuje uyskać naprawę gwarancyjną lub zwrot pieniędzy, mimo że sama przyznaje, iż tablet upadł i od tego czasu jest usterka. Serwis, próbując ustalić przyczynę, bez własnej winy mógł spowodować pogorszenie stanu tabletu. Przypuszczam, że uszkodzeniu uległy połączenia między wyświetlaczem, a wyprowadzeniami na płytce. Wtedy nawet otwarcie obudowy spowodować może dokończenia dzieła zniszczenia. Paski na wyświetlaczu to zawsze jest początek nieuchronnego końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werka90 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Ja jak mam problem daję sprzet do naprawy do serwisu http://comstar.net.pl/Świetni fachowcy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi