Kategorie
Skocz do zawartości

Gdzie wykupić OC

Rekomendowane odpowiedzi

Samochód już upatrzony .Za tydzień jadę do kupca aby go kupić. Zastanawiam sie jeszcze nad OC. Gdzie warto jest się na nie zdecydować ?

No niby PZU jest polecane ale czy najtańsze? Co jest ze zniżkami? Słyszałaem,że za spowodowanie wypadku w jednej firmie zabierają 10% zniżki, w drugiej nawet 20%...

Gdzie Wy macie takie ubezpieczenie? 

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Były już tematy o OC, najlepiej tam zajrzyj. A ceny polis od wielu czynników zależą, to najlepiej widać jak klepniesz swoje dane w jakiś kalkulator np. cuk. Będziesz miał zestawienie jak się ceny oc kształtują i gdzie jest najkorzytsniej.

Nie chcę żadnych kalkulatorów.Jakbym chciał to bym sobie wpisał w wyszukiwarkę tak więc sorry ale dziękuję za taką głupią radę . Jest to totalnie bez sensu bo nic nie pokazują. Pytam się osób. Są tematy ale już stare.

Najlepiej byłoby dla mnie jakby sprawę dało się załatwić przez internet ale gadając z kimś. 

No to się da. Tutaj możesz na przykład zostawić kontakt:

http://ubezpieczenia.comperia.pl/oc

Napisz dane samochodu i powinni Ci tam wyliczyć gdzie będzie w danym przypadku najtańsze ubezpieczenie. Jest to niezależny doradca.

Wracając do tematu to czasami warto jest kupić droższe OC ale z gwarancją,ze nie zabiorą Ci zniżek niż tańsze gdzie w przypadku stłuczki zabierają Ci wszystkie bonusy.

No i zastanawiałeś się jeszcze nad NNW? 

Pogadałem sobie z nimi. Dali mi kilka ofert ale ostatecznie zdecydowałem się na PZU. Swoją drogą to dali mi o wiele lepszą cenę niż jak wcześniej sobie sam wyliczałem za pomocą kalkulatorów. Czy tacy doradcy mają wynegocjowane lepsze oferty czy co? \

Na NNW równeiż się zdecydowałem. Faktycznie tanie. 

Tak coś w tym jest. Generalnie w tych małych budkach z ubezpieczeniami jest taniej niż samodzielnie sobie chodzić. Przez internet podobnie też. Sam nie wykupowałem nigdy ubezpieczenia samemu w tu tylko zawsze przez doradców. Nigdy nie znajdziesz takiego taniego jak Ci to podsunie doradca. 

No to się da. Tutaj możesz na przykład zostawić kontakt:

http://ubezpieczenia.comperia.pl/oc

Napisz dane samochodu i powinni Ci tam wyliczyć gdzie będzie w danym przypadku najtańsze ubezpieczenie. Jest to niezależny doradca.

Wracając do tematu to czasami warto jest kupić droższe OC ale z gwarancją,ze nie zabiorą Ci zniżek niż tańsze gdzie w przypadku stłuczki zabierają Ci wszystkie bonusy.

No i zastanawiałeś się jeszcze nad NNW? 

Ja również swego czasu załatwiałam przez nich ubezpieczenie.

Mam OC w porzadnej firmie, konkretnie w PZU tak więc w razie czego to raczej mogę liczyć na wypłatę odszkodowania. 

NNW również mam wykupione. Must have. 

Ja obecnie mam ubezpieczenie w Hestii. Od dłuższego czasu zresztą ale również korzystałem z pośrednictwa. Doradcy mają wynegocjowane o wiele lepsze stawki.

Oni mają bonus bo nagonią Ci klienta, Ty również masz bonus bo masz tańsza ofertę.

nnw to również polecam wykupić. Moja siostra ostatnio miała przykrą sytuację z wypadkiem to przynajmniej dostała odszkodowanie. 

Dalej pewnie będą robić historie ze szkodą całkowitą, a wtedy jeśli chcesz zyskać więcej zostaje naprawa na swój koszt i przedstawienie rachunku ubezpieczycielowi, ten wtedy musi dopłacić o ile nie przekroczymy wartości pojazdu oczywiście.
Ale ta zmiana wpłynie na sposób wyboru firmy, z PZU jest statystycznie najmniej problemów z wypłatą odszkodowań choć nie jest najtańszą firmą z reguły. Kiepsko jest np z reklamowaną AXA. Jak również z wszystkimi innymi szerzej reklamowanymi firmami o dziwnych nazwach.

Ja równiez ubezpieczam się w sprawdzonym PZU. 

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

I dlatego jak już sprawdzać to nie trzymać się jednej porównywarki tylko zweryfikować sobie na kilku.W moim przypadku najkorzystniej wyliczył mi kalkulator CUK  - jestem kierowcą z trzyletnim stażem.

• 2 tygodnie później...

Pogadałem sobie z nimi. Dali mi kilka ofert ale ostatecznie zdecydowałem się na PZU. Swoją drogą to dali mi o wiele lepszą cenę niż jak wcześniej sobie sam wyliczałem za pomocą kalkulatorów. Czy tacy doradcy mają wynegocjowane lepsze oferty czy co? \

Na NNW równeiż się zdecydowałem. Faktycznie tanie. 

Pzu to jedna z najlepszych firm. I nie ma co się dziwić, że doradcy podchodzą profesjonalnie do klientów. Chcą pozyskać jak najwięcej młodych klientów. Przynajmniej ich reklamy są tak robione.

Pzu jest dobre tylko w reklamach. Skusilo mnóstwo ludzi tylko reklamami, niczym innym. Nie mają nic innowacyjnego i nie mogę się zgodizć co do tego, że są najlepsi. Z tego co mogłem wywnioskować są bardzo przeciętni. I musze na to zwrócić uwagę. Ponieważ lepeij poszukać kogoś innego, oni są tacy sami jak inni !

Pzu jest dobre tylko w reklamach. Skusilo mnóstwo ludzi tylko reklamami, niczym innym. Nie mają nic innowacyjnego i nie mogę się zgodizć co do tego, że są najlepsi. Z tego co mogłem wywnioskować są bardzo przeciętni. I musze na to zwrócić uwagę. Ponieważ lepeij poszukać kogoś innego, oni są tacy sami jak inni !

To definitywna przesada, Pzu ma dobry marketing ponieważ chce przekazać klientowi swe wartości. Taka jest każda reklama, radzę pooglądać różne reklamy i pozapisywać swe odczucia. Wtedy dojdziesz do tego w jaki spób na ciebei dziala.

Gość danuta213

Jakoś w rankomacie nie wypada zbyt wysoko, w porównaniu do innych firm cenę ma średnią. Jest sporo lepszych tańszych ofert. Warto sobie poszukać czegoś przed podjęciem decyzji, nie warto kierować się tylko głupimi reklamami.

• 3 tygodnie później...

I dlatego jak już sprawdzać to nie trzymać się jednej porównywarki tylko zweryfikować sobie na kilku.W moim przypadku najkorzystniej wyliczył mi kalkulator CUK  - jestem kierowcą z trzyletnim stażem.

Ja jestem zupełny świeżak, chyba będę musiała brać współwłaściciela.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...