alf Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Samochód już upatrzony .Za tydzień jadę do kupca aby go kupić. Zastanawiam sie jeszcze nad OC. Gdzie warto jest się na nie zdecydować ?No niby PZU jest polecane ale czy najtańsze? Co jest ze zniżkami? Słyszałaem,że za spowodowanie wypadku w jednej firmie zabierają 10% zniżki, w drugiej nawet 20%...Gdzie Wy macie takie ubezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Były już tematy o OC, najlepiej tam zajrzyj. A ceny polis od wielu czynników zależą, to najlepiej widać jak klepniesz swoje dane w jakiś kalkulator np. cuk. Będziesz miał zestawienie jak się ceny oc kształtują i gdzie jest najkorzytsniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Nie chcę żadnych kalkulatorów.Jakbym chciał to bym sobie wpisał w wyszukiwarkę tak więc sorry ale dziękuję za taką głupią radę . Jest to totalnie bez sensu bo nic nie pokazują. Pytam się osób. Są tematy ale już stare.Najlepiej byłoby dla mnie jakby sprawę dało się załatwić przez internet ale gadając z kimś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepke Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No to się da. Tutaj możesz na przykład zostawić kontakt:http://ubezpieczenia.comperia.pl/ocNapisz dane samochodu i powinni Ci tam wyliczyć gdzie będzie w danym przypadku najtańsze ubezpieczenie. Jest to niezależny doradca.Wracając do tematu to czasami warto jest kupić droższe OC ale z gwarancją,ze nie zabiorą Ci zniżek niż tańsze gdzie w przypadku stłuczki zabierają Ci wszystkie bonusy.No i zastanawiałeś się jeszcze nad NNW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ok zostawilem tam swój kontakt.Słyszałem coś o NNW ale ile to mniej więcej kosztuje? Warto jest to brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepke Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ubezpieczenie NNW to grosze tak więc nie ma się tutaj nawet nad czym zastanawiać. Pewnie,ze warto jest sobie je wykupić. Sam nie mam AC ale NNW obowiązkowo.Co Ci doradzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Pogadałem sobie z nimi. Dali mi kilka ofert ale ostatecznie zdecydowałem się na PZU. Swoją drogą to dali mi o wiele lepszą cenę niż jak wcześniej sobie sam wyliczałem za pomocą kalkulatorów. Czy tacy doradcy mają wynegocjowane lepsze oferty czy co? \Na NNW równeiż się zdecydowałem. Faktycznie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepke Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Tak coś w tym jest. Generalnie w tych małych budkach z ubezpieczeniami jest taniej niż samodzielnie sobie chodzić. Przez internet podobnie też. Sam nie wykupowałem nigdy ubezpieczenia samemu w tu tylko zawsze przez doradców. Nigdy nie znajdziesz takiego taniego jak Ci to podsunie doradca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancewithhim Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 No to się da. Tutaj możesz na przykład zostawić kontakt:http://ubezpieczenia.comperia.pl/ocNapisz dane samochodu i powinni Ci tam wyliczyć gdzie będzie w danym przypadku najtańsze ubezpieczenie. Jest to niezależny doradca.Wracając do tematu to czasami warto jest kupić droższe OC ale z gwarancją,ze nie zabiorą Ci zniżek niż tańsze gdzie w przypadku stłuczki zabierają Ci wszystkie bonusy.No i zastanawiałeś się jeszcze nad NNW? Ja również swego czasu załatwiałam przez nich ubezpieczenie.Mam OC w porzadnej firmie, konkretnie w PZU tak więc w razie czego to raczej mogę liczyć na wypłatę odszkodowania. NNW również mam wykupione. Must have. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bertor Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja obecnie mam ubezpieczenie w Hestii. Od dłuższego czasu zresztą ale również korzystałem z pośrednictwa. Doradcy mają wynegocjowane o wiele lepsze stawki.Oni mają bonus bo nagonią Ci klienta, Ty również masz bonus bo masz tańsza ofertę. nnw to również polecam wykupić. Moja siostra ostatnio miała przykrą sytuację z wypadkiem to przynajmniej dostała odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oszek Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dalej pewnie będą robić historie ze szkodą całkowitą, a wtedy jeśli chcesz zyskać więcej zostaje naprawa na swój koszt i przedstawienie rachunku ubezpieczycielowi, ten wtedy musi dopłacić o ile nie przekroczymy wartości pojazdu oczywiście.Ale ta zmiana wpłynie na sposób wyboru firmy, z PZU jest statystycznie najmniej problemów z wypłatą odszkodowań choć nie jest najtańszą firmą z reguły. Kiepsko jest np z reklamowaną AXA. Jak również z wszystkimi innymi szerzej reklamowanymi firmami o dziwnych nazwach. Ja równiez ubezpieczam się w sprawdzonym PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Uważam, że lepiej porównać oferty ubezpieczeń z pomocą takiej darmowej porównywarki ubezpieczeń jak http://superpolisa.pl/ . Uważam, że to bardzo dobry sposób na znalezienie najlepszej oferty ubezpieczeń komunikacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecor Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Myślę, że zasięgnięcie opinii u znajomych czy nawet u rodziny będzie najlepszym sposobem na wybór ubezpieczyciela niż takie porównywarki. Ja tym sposobem trafiłąm do generali i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Nie traktujcie tego na zasadzie - tam jest najlepiej. Zakres OC jest zawsze taki sam, różnice tkwią jedynie w stawkach. I zobacz - https://www.lu.pl/ - każda znana firma ma na swojej stronie kalkulator. Wklepujesz podstawowe dane i pokazuje Ci konkretnie ile wyjdzie ubezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 I dlatego jak już sprawdzać to nie trzymać się jednej porównywarki tylko zweryfikować sobie na kilku.W moim przypadku najkorzystniej wyliczył mi kalkulator CUK - jestem kierowcą z trzyletnim stażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość exitt Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Tam najlepiej gdzie do polisy OC dorzucają zielona kartę i asisistance wypadkowy w cenie ubezpieczenia. A tak właśnie w generali mają, to raczej trzeba patrzeć gdzie się bardziej opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resp Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Pogadałem sobie z nimi. Dali mi kilka ofert ale ostatecznie zdecydowałem się na PZU. Swoją drogą to dali mi o wiele lepszą cenę niż jak wcześniej sobie sam wyliczałem za pomocą kalkulatorów. Czy tacy doradcy mają wynegocjowane lepsze oferty czy co? \Na NNW równeiż się zdecydowałem. Faktycznie tanie. Pzu to jedna z najlepszych firm. I nie ma co się dziwić, że doradcy podchodzą profesjonalnie do klientów. Chcą pozyskać jak najwięcej młodych klientów. Przynajmniej ich reklamy są tak robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Pzu jest dobre tylko w reklamach. Skusilo mnóstwo ludzi tylko reklamami, niczym innym. Nie mają nic innowacyjnego i nie mogę się zgodizć co do tego, że są najlepsi. Z tego co mogłem wywnioskować są bardzo przeciętni. I musze na to zwrócić uwagę. Ponieważ lepeij poszukać kogoś innego, oni są tacy sami jak inni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenietr Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Pzu jest dobre tylko w reklamach. Skusilo mnóstwo ludzi tylko reklamami, niczym innym. Nie mają nic innowacyjnego i nie mogę się zgodizć co do tego, że są najlepsi. Z tego co mogłem wywnioskować są bardzo przeciętni. I musze na to zwrócić uwagę. Ponieważ lepeij poszukać kogoś innego, oni są tacy sami jak inni ! To definitywna przesada, Pzu ma dobry marketing ponieważ chce przekazać klientowi swe wartości. Taka jest każda reklama, radzę pooglądać różne reklamy i pozapisywać swe odczucia. Wtedy dojdziesz do tego w jaki spób na ciebei dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danuta213 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jakoś w rankomacie nie wypada zbyt wysoko, w porównaniu do innych firm cenę ma średnią. Jest sporo lepszych tańszych ofert. Warto sobie poszukać czegoś przed podjęciem decyzji, nie warto kierować się tylko głupimi reklamami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 I dlatego jak już sprawdzać to nie trzymać się jednej porównywarki tylko zweryfikować sobie na kilku.W moim przypadku najkorzystniej wyliczył mi kalkulator CUK - jestem kierowcą z trzyletnim stażem.Ja jestem zupełny świeżak, chyba będę musiała brać współwłaściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msang Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Moje ubezpieczenie w zeszłym roku lepiej (taniej) wypadło na www.mfind.pl i na tej podstawie ubezpieczyłem auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzystyHarry Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 @Gość Poszukaj, są ubezpieczalnie (bodaj generali) na przykład, gdzie na start, jako pierwsze oc, dostajesz 15% zniżki. Trzeba popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Wiecie, jakie kary obowiązują za brak aktywnego ubezpieczenia OC? Polecam artykuł - czy warto jeździć bez OC , uważam, że znajdziecie tutaj sporo przydatnych informacji związanych z ubezpieczeniami OC samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecor Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Jeśli chodzi o Generali to tutaj masz wszystko opisane a nawet możesz składkę wyliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi