Gość Radosław Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam jestem tutaj świeży także z góry przepraszam za jakieś moje błędy.Otóż ten temat jest wielokrotnie poruszany ale nie dowiedziałem się do końca jak to jest.Posiadam warsztat naprawiam samochody, ciągniki, motory i myślę aby założyć firmę ponieważ chce spróbować czegoś nowego. Myślę o założeniu firmy przez internet w UK a działalność prowadzić w Polsce. niby wszystko pięknie ale chce się dowiedzieć czy prowadzenie takiej fikcyjnej firmy w Anglii nie jest w jakiś sposób karane w Polsce? albo jak to zrobić by to miało ręce i nogi. Interesuje mnie też temat z legalizacją takiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAEEEfd Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ja korzystałem z usług firmy. Na stronie www.rejestracjaspolkionline.co.uk możesz wszystko znaleźć. Na ich stronie zostało opisane krok po kroku – jakie rozwiązania spółkowe możesz wybrać w UK. Potem, z poziomu tej samej strony sprawdzasz dostępność nazwy, wypełniasz wymagane dokumenty. A firma już sprawnie zajmuje się całą resztą. Ty nie musisz się martwić praktycznie niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aas Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Zobacz tu: Drozd.biz Współpracują z najlepszymi biurami rachunkowymi i kancelariami prawnymi na terenie Wielkiej Brytanii oraz Polski. Pomagają swoim klientów legalnie zmniejszyć obciążenia ubezpieczeniowo-podatkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamgalecki Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Można prowadzić działalnosc w Polsce i zarejestrowac firme w UK nie majac tam zameldowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystian55 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Można być dyrektorem w spółce limited, spółka płaci podatki w UK, poczytaj więcej tutaj polskie-biuro-ksiegowe.co.uk - a ty jako dyrektor spółki pobierasz wynagrodzenie co miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ksiegowa Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 W UK nie ma pojecia zameldowania. Mozna prowadzic dzialalnosc w Polsce przez sama spolke Ltd lub przez spolka Ltd z oddzialem w Polsce. Obie opcje sa bardzo oplacalne. W razie pytan zapraszam do kontaktu office@sussexbusinessconsulting.co.uk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertiPatrycja Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Warto moim zdaniem zdecydować się na swój biznes w Anglii. Warunki do zarabiania pieniędzy są tutaj dużo lepsze, już za sam fakt że zarabiasz nie musisz płacić kary zwanej podatkiem dochodowym...tutaj ten próg kwoty wolnej od podatku jest bodaj 17 razy wyższy niż w Polsce gdzie nawet jak zarobisz parę groszy to musisz i tak się jeszcze tym podzielić z fiskusem. Swoją firmę w Uk zakładałem przez stronę https://rejestracjaspolkionline.co.uk. Polecam – szybko, bezbłędnie, wygodnei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakarat Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Ten temat najlepiej przedyskutować z profesjonalistami. Nie każdą działalność opłaca się bowiem prowadzić w UK. To biuro księgowe http://www.fairaccountancy.co.uk oferuje nie tylko pomoc w rejestracji spółki w Anglii, ale również doradztwo biznesowe. Myślę, że warto zawsze rozważyć wszystkie za i przeciw i dopiero na tym etapie podjąć ostateczną decyzję. Współpraca już po założeniu firmy z takim biurem daje wiele korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosek77 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Myślę nad przeniesieniem interesów za granicę, bo podatki w naszym kraju to w tym momencie kosmos, a po Nowym Ładzie to będzie horror. Przecież za 2-3 lata duży ZUS przekroczy 2000 złotych. Kto to zapłaci? Sam mam średniej wielkości biznes, a już opłaca się przenosić za granicę. Dobre porady na ten temat znajdziesz na https://drozd.biz/. Trochę mi pomógł z podjęciem decyzji. Po lekturze umówiłem się na bezpłatne konsultacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi