Kategorie
Skocz do zawartości

FIRMA W UK DZIAŁALNOŚĆ W POLSCE

Gość Radosław
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Radosław

Witam jestem tutaj świeży także z góry przepraszam za jakieś moje błędy.

Otóż ten temat jest wielokrotnie poruszany ale nie dowiedziałem się do końca jak to jest.

Posiadam warsztat naprawiam samochody, ciągniki, motory i myślę aby założyć firmę ponieważ chce spróbować czegoś nowego. Myślę o założeniu firmy przez internet w UK a działalność prowadzić w Polsce. niby wszystko pięknie ale chce się dowiedzieć czy prowadzenie takiej fikcyjnej firmy w Anglii nie jest w jakiś sposób karane w Polsce? albo jak to zrobić by to miało ręce i nogi. Interesuje mnie też temat z legalizacją takiej firmy. 

• 6 miesięcy temu...

Ja korzystałem z usług firmy. Na stronie www.rejestracjaspolkionline.co.uk możesz wszystko znaleźć. Na ich stronie zostało opisane krok po kroku – jakie rozwiązania spółkowe możesz wybrać w UK. Potem, z poziomu tej samej strony sprawdzasz dostępność nazwy, wypełniasz wymagane dokumenty. A firma już sprawnie zajmuje się całą resztą. Ty nie musisz się martwić praktycznie niczym.

• 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

W UK nie ma pojecia zameldowania. Mozna prowadzic dzialalnosc w Polsce przez sama spolke Ltd lub przez spolka Ltd z oddzialem w Polsce. Obie opcje sa bardzo oplacalne. W razie pytan zapraszam do kontaktu office@sussexbusinessconsulting.co.uk

• 2 lata później...

Warto moim zdaniem zdecydować się na swój biznes w Anglii. Warunki do zarabiania pieniędzy są tutaj dużo lepsze, już za sam fakt że zarabiasz nie musisz płacić kary zwanej podatkiem dochodowym...tutaj ten próg kwoty wolnej od podatku jest bodaj 17 razy wyższy niż w Polsce gdzie nawet jak zarobisz parę groszy to musisz i tak się jeszcze tym podzielić z fiskusem. Swoją firmę w Uk zakładałem przez stronę  https://rejestracjaspolkionline.co.uk. Polecam – szybko, bezbłędnie, wygodnei.

• 1 rok później...

Ten temat najlepiej przedyskutować z profesjonalistami. Nie każdą działalność opłaca się bowiem prowadzić w UK. To biuro księgowe http://www.fairaccountancy.co.uk oferuje nie tylko pomoc w rejestracji spółki w Anglii, ale również doradztwo biznesowe. Myślę, że warto zawsze rozważyć wszystkie za i przeciw i dopiero na tym etapie podjąć ostateczną decyzję. Współpraca już po założeniu firmy z takim biurem daje wiele korzyści. 

• 1 rok później...

Myślę nad przeniesieniem interesów za granicę, bo podatki w naszym kraju to w tym momencie kosmos, a po Nowym Ładzie to będzie horror. Przecież za 2-3 lata duży ZUS przekroczy 2000 złotych. Kto to zapłaci? Sam mam średniej wielkości biznes, a już opłaca się przenosić za granicę. Dobre porady na ten temat znajdziesz na https://drozd.biz/. Trochę mi pomógł z podjęciem decyzji. Po lekturze umówiłem się na bezpłatne konsultacje.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...