Gość Janeczka Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam, chodzi o rozliczenie PIT, otóż pracowałam w ubiegłym roku w dwóch miejscach, w obu na umowę o dzieło. Od jednej firmy nie dostałam PIT-11, nie mam pojecia ile tam dokladnie zarobilam, nie pamietam, ani na jakich warunkach tam bylam, czy 20 procent czy 50, nie mam kopii umowy. Co mam w tej sytuacji zrobić? Gdzie moge przez internet zgłosic tą firmę lub co mam dokladnie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marta789 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Możesz zgłosić firmę do urzędu skarbowego (nie wiem czy da się przez internet), ale rozliczyć swój pit i tak musisz, na podstawie własnej wiedzy i obliczeń. Jeżeli wynagrodzenie dostawałaś przelewem to w historii konta bankowego powinnaś mieć te wszystkie przelewy i na tej podstawie możesz obliczyć ile zarobiłaś. 50% koszty uzyskania przychodu są przy prawach autorskich, wiec z charakteru pracy powinno wynikać, czy masz 50 czy 20. A umowę w ogóle podpisałaś? Może na czarno pracowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi