Gość Jagna Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam wszytkich, mam pytania w kwestii rozliczeń PIT, otóż rozliczam się wspólnie z małżonkiem. Oboje otrzymaliśmy PIT-11 i dokonujemy odliczenia ulgi na małoletnie dzieci. Jednak mój mąż otrzymał również PIT8C z Urzędu Skarbowego na kwotę 1,24 zł tytułem odsetek - nie wiemy z jakiej przyczyny. A małoletni syn uzyskał przychód w wysokości 600 zł z tytułu praktyk zawodowych. Jak mam w tym roku rozliczyć nasze dochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Baja Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 PIT36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 tak, wasze przychody rozliczacie w PIT-36, z uwagi na otrzymanie PIT-8C /należy to ująć w wierszu inne źródła/dla syna trzeba zrobić PIT-37, a podpisuje rodzic skoro syn jest niepełnoletni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi