Gość Stefan Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Zastanawiam się nad wymianą wszystkich żarówek w domu na LED. Z tego co czytałem zużywają dużo mniej prądu, a ich żywotność jest bardzo wysoka. Jednorazowo będzie to dość duży wydatek, ale może się opłaca jak sądzicie? Czy takie światło jest zdrowe dla wzroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Podobno jest to bardzo dobra opcja i sama się aktualnie nad tym zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambasada Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 polecam poczytać : http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-zarowki-led/606/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dzięki, chętnie się z tym zapoznam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Pewnie, że warto. Może i pierwszy zakup wyjdzie sporo, ale nie zmienia to faktu, że się opłaca. Tutaj macie najlepszy tego przykład - http://www.oneled.pl/ Zliczcie ile wyjdzie was to z przesyłką. A generalnie na rentowność trzeba poczekać, ale moim zdaniem sam fakt, że żarówki wymienia się bardzo rzadko ma tutaj nawet większe znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konmalki Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 zdecydowanie:) To jednak spora oszczędność:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaKr Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zastanawiam się nad wymianą wszystkich żarówek w domu na LED. Z tego co czytałem zużywają dużo mniej prądu, a ich żywotność jest bardzo wysoka. Jednorazowo będzie to dość duży wydatek, ale może się opłaca jak sądzicie? Czy takie światło jest zdrowe dla wzroku? Po pierwsze, tak zużywają dużo mniej prądu. Najlepiej sobie samemu policzyć. W necie znajdziesz bez mała kalkulatorów lub wzorów aby przeliczyć i zobaczyć jaka jest różnica. (dość spora od razu mówię). Po drugie, żywotność. Mąż zaczął stopniowo wymieniać żarówki w miarę jak halogenowe się zaczęły palić. Nie zawsze miał pod ręką LEDową, więc w kilku z halogena wymienił na halogena. Tam gdzie ledy były założone, dalej są, a tam gdzie halogeny, już parę razy musiał wymieniać. Czy jest zdrowe? Zależy. Zależy od barwy światła, jednak takie oświetlenie poza barwą emituje dużo mniej ciepła. Wydaje mi się, że jeśli wybierzesz takie o barwie zbliżonej do halogenu, to nie odczujesz różnicy. A co do wydatku, zawsze możesz zrobić jak mój mąż. Stopniowo w miarę wypalania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 To muszę zerknąć na któryś z takich kalkulatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachela27 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Podobno warto, szczególnie w pomieszczeniach, w których się długo przebywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 To prawda. To jednak spora oszczędność energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bishim Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ciekawe oświetlenie do pomieszczeń można znaleźć np. tutaj :) http://centrumswiatla.pl/pl/producer/Massive-Philips/80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasanek Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 żarówki led to faktycznie bardzo mądre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronika.manowiecka Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 myślę, że warto ja się na nie zdecydowałam i nie żałuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość plume Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 pewnie ze warto! to duża oszczędność. Ja kupiłam ostatnio zapasy na electro.pl w fajnej cenie. Polecam mieszac barwy, ciepłą z zimną - wtedy mamy fajny ich efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzia22 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 poczytaj http://www.gitmarket.pl/zalety-i-korzysci-oswietlenia-led.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Są zwolennicy i przeciwnicy oświetlenia ledowego, ale sądzę, że wszystko zależeć może od wyboru i wykorzystania. Ja niedawno zainwestowałam w takie żarówki led: http://www.ledovo.pl/item/405-zarowka-kulka-led-e14-b45-maly-gwint-6w-biala-ciepla.html i szczerze mówiąc sprawdzają się całkiem nieźle, w każdym razie żadnych problemów nie mam. Można poczytać o za i przeciw, ale decyzja i tak będzie należeć do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja tam zamawiałam żarówki. Dzięki temu sporo zaoszczędziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTV Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Oświetlenie LED to rozwiązanie przyjazne nie tylko dla portfela, ale i dla naszego komfortu. Diody LED to średnio 40.000 godzin nieustannego świecenia i mniejsze zapotrzebowanie na energię elektryczną niż w wypadku tradycyjnej żarówki. W domu najlepiej zacząć wymianę od tych pomieszczeń, w których najczęściej przebywamy przy włączonym oświetleniu: kuchnia, salon i jadalnia. Oprawy i źródła światła LED dostępne są w szerokim przekroju i palecie temperatury barwowej, więc bez problemu dobierzemy takie, które będą pasowały do naszego wnętrza: http://www.gtv.com.pl/pl/produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Myślę, że w obecnych czasach nikogo już nie trzeba przekonywać. Fakty mówią same za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ja jestem zdania, że warto w inwestować w żarówki LED. Nie są juz one tak drogie, jak kiedyś. Dodatkowo są dość niezawodne. U mnie są już blisko 5 lat i żadna się nie przepaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nawet jak się kupi droższe żarówki, to się to opłaca. W końcu na prądzie to duża oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Pewnie, że tak. Teraz takie żarówki są coraz tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrs. Turner Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Oczywiście, że warto. Popatrz, takie żarówki nie są już wcale takie drogie: http://www.ledovo.pl/item/296-zarowka-led-e27-a60-duzy-gwint-10w-biala-ciepla.html A oszczędność podczas użytkowania jest znaczna. Oświetlenie ledowe najbardziej przydaje się w salonie, sypialni, kuchni czy w pomieszczeniach posiadających okna od północy i wschodu, czyli tam, gdzie włączamy światło na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTV Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Oczywiście że tak! Choć źródła ledowe są nieco droższe od tradycyjnych, szybko odczujemy różnicę w wysokości rachunków za energię elektryczną, która zrekompensuje nam nakłady poniesione na zakup lamp LED. Jeśli z jakichś powodów nie możemy pozwolić sobie na wymianę punktów świetlnych we wszystkich pomieszczeniach, zacznijmy od tych, które generują największe koszty: kuchni, jadalni czy salonie, w których spędzamy relatywnie najwięcej czasu - światło włączone jest w nich najdłużej i wymaga dużej mocy. O wydajności źródeł LED decyduje z jednej strony niezwykle długi okres eksploatacji (do 40.000 godzin), z drugiej zaś znacznie mniejsze zapotrzebowanie na energię w stosunku do źródeł tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ledy to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Można dzięki nim sporo zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi