Kategorie
Skocz do zawartości

Remont - od czego zacząć?

Gość Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim zaczynam remontować to zawsze orientuje się w cenach mebli, dodatków. Tak żeby odpowiednią sumę pieniędzy odłożyć wcześniej i żeby mi wystarczyło na wszystko. Dywany jak znalazłam sobie tutaj to okazało się, że jeszcze z sumy pieniędzy jakie miałam na ten cel starczy na zasłony. Tyle taniej można zakupy w sieci robić. Popatrzcie też koniecznie. 

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Na pewno ważnym elementem budowy domu jest elektryka i warto korzystać tylko ze sprawdzonych usług żeby nie żałować poźniej  ;) Osobiście mogę polecić usługi elektryczne grudziądz bardzo solidna firma z profesjonalnymi pracownikami. U mnie zakładana instalacja jest w pełni sprawna i nie było jak dotąd problemów a już 6 rok mija. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Od wyboru ładnych i praktycznych ścian, na przykład ścian klinkierowych, które u mnie się idealnie komponują z drewnianymi meblami – wybrałem klinkier od King Klinker, polskiej firmy, która dawniej nazywała się Klinkier Przysucha.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zbudowalabym parterowkę zamiast poddasza. Zwróć uwage jak bardzo jest wysunięty dach bo potem podbitka kosztuje majatek:( zrobilabym dach kopertowy a nie dwuspadowy, wtedy mąż moglby sam ocieplić, zrobic podbitkę a tak to trzeba do wszystkiego ekipę z wysokim rusztowaniem. Zrobilabym wiekszy taras bo mam wylaną płytę.

Z tych nowoczesnych koncepcji podobają mi się zielone dachy:

https://dachprofil.com.pl/oferta/papa-bitumiczna-bauder/zielone-dachy/

Wygląda to bardzo oryginalnie. 

gf-EdGu-2zRg-PRpq_dach-zielony-stromy-66

Witajcie wszyscy! Moja koleżanka niekoniecznie chce się ogłaszać w internecie, więc chcę jej pomóc. Prowadzi drobny salon na przedmieściach Krakowa, ale jest już troszkę w gorszym stanie, a jeszcze teraz musi się dostosować pod ostrzejsze przepisy sanitarne. Myśli o firma remontowa otomistrz.pl. Ktoś jeszcze boryka się z tym problemem?

• 3 tygodnie później...

Remont raczej zaczynam od zaplanowania prac jakie chcemy wykonać. Dodatkowo należy znaleźć ekipę która taki remont nam wykona. Np. jeśli chcemy zlecić malowanie elewacji, warto w wyszukiwarkę wpisać np. malowanie elewacji wrocław, to chyba najlepszy sposób na poszukiwanie fachowców. 

zależy jaki remont, wymieniałem w tym roku panele w 2 pokojach, niby robota wcale nie taka ciężka ale bylo trochę zabawy, przydała się wyrzynarka ryobi one+, jak coś trzeba było dociąć to szło to szybciej, a wiadomo jak to jest ze ścianami nigdy nie ma idealnie równo

Oczywiście jaki by nie był to trzeba go sobie zaplanować i dopiero zaczynać. U nas była to kuchnia ale na szczęście jest już po, a że była to generalka to trwała prawie dwa miesiące. Niestety ale konieczna była nowa hydraulika. Teraz już tylko została przyjemniejsza część czyli dekorowanie i takie tam. Wczoraj udało mi się w superwnetrze.pl kupić kilka rzeczy w tym fajny kosz na śmieci z pedałem i jeszcze zaoszczędziłam na nim, bo jest akurat promocja.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość matylda219

My zaczęliśmy od zaplanowania wszystkiego. Remontowaliśmy łazienkę i naprawdę taki plan jest wskazany. Potem trzeba już tylko kolejno realizować punkty. Pójdzie znacznie łatwiej i szybciej. Nam został już tylko ostatni punkcik, czyli zakup akcesoriów i ewentualnie dekoracji. Z tym też nie będę miała problemu bo w superwnetrze.pl tra aktualnie promocja na asortyment marki blomus, więc warto skorzystać.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

• Dodaj nową pozycję...