maslo123 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Jeśli chodzi o remont mieszkania to najlepiej zacząć od podstaw, czyli od przygotowania gotówki i wstępnego kosztorysu. Później najlepiej poszukać firmy, która oferuje projektowanie wnętrz i jeśli nie robi kompleksowo remontu to pozostanie ogarnąć firmę remontową. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 jakbys szukał speców od malowania natryskowego to polecam remonteam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzanka Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Nasz remont domu, które wykonywaliśmy w tamtym roku okazał się znacznie większy niż zakładaliśmy. Niestety musieliśmy wymienić dach gdyż poprzedni nie stanowił już odpowiedniego zabezpieczenia. Zależało nam na płaskiej, nowoczesnej dachówce i dlatego zdecydowaliśmy się na dachówkę Simpla od Creatona https://www.creaton.pl/pl-pl/simpla. Dach jak i cały dom zyskał nowe oblicze i jest przede wszystkim wytrzymały co potwierdza 50 letnia gwarancja na dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Niestety tak jest z remontami. Jak się jednego tkniemy, to kolejne jest do robienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo122 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 A co z artykułami wyposażenia wnętrz? Znacie coś sprawdzonego w tym zakresie? Ja się w tym momencie zastanawiam na przykład nad https://naszewnetrze.pl/Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalM Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Na stronie ferdeksklep.pl można wiele przeczytać na temat remontów, myślę że warto wejść i poczytać jakie mają propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert95 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Najlepiej znaleźć dobrych producentów. :) Polecam firmę Chrom Met, produkującą nowoczesne balustrady ze stali nierdzewnej. Sam mam od nich balustradę i poręcze ze stali nierdzewnej :) Ich materiał i wykonanie jest najwyższej jakości oraz są eleganckie i nowoczesne. Firma produkuje balustrady segmentowe do samodzielnego montażu, więc możecie zaoszczędzić na robociźnie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jeffik Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Co do właśnie wykończenia ścian to bardzo fajnym i praktycznym rozwiązaniem po prostu jest nałożenie gładzi. To zawsze daje elegancki wygląd. Polecam Acryl-Putz. Mają spory wybór gładzi sypkich i gotowych więc bez kłopotu można wybrać coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anuka Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Mnie czeka odświeżenie ścian w kilku pokojach, na pewno przyda się pistolet do farby, kupiłem w zeszłym roku ryobi one+, mam sporo ich akumulatorów więc robota pójdzie sprawnie. Machanie wałkiem czy pędzlem nigdy nie wychdozi tak dobrze jak pistoletem, czekam tylko na lepszą pogodę żeby mogło szybko wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Może warto zacząć od zaplanowanie, co ma zostać zrobione i jak? Obliczyć mniej więcej koszty, razem z ewentualnymi dodatkowymi opłatami? Potem dobrze też poszukać kogoś, kto dane prace wykona, ale jeżeli chodzi o usługi dla domu, ich znalezienie nie jest takie trudne, można poszukać tu: https://sprzedajemy.pl/uslugi/uslugi-dla-domu i przejrzeć oferty różnych firm, które w ten sposób wystawiają swoje ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kubacka Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Jeśli chodzi o nowoczesne i porządne kabiny prysznicowe mnie sie bardzo podobaja kabiny półokrągłe marki Swissliniger, maja na prawdę duży wybór kabin, brodzików, wanien, ceny jak za taki towar uważam niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszgronek Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Od znalezienia dobrej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igaLS Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 No to zależy czy robimy gruntowny remont, czy tylko odświeżamy. Niezależnie jednak od tego myślę, że należy zacząć od kosztorysu i znalezienia ekipy (no chyba, że samy się porywamy). Na etapie kosztorysu trzeba się poprzeglądać oferty firm, decydować na materiały, ale i inne elementy- np. oświetlenie (ciekawy wybór ma sklep elektryczny online), zaoszczędzimy sobie stresu na późniejszych etapach związanego z dodatkowymi kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwasilewski Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 No to zależy czy robimy gruntowny remont, czy tylko odświeżamy. Niezależnie jednak od tego myślę, że należy zacząć od kosztorysu i znalezienia ekipy (no chyba, że samy się porywamy). Na etapie kosztorysu trzeba się poprzeglądać oferty firm, decydować na materiały, ale i inne elementy- np. oświetlenie (ciekawy wybór ma sklep elektryczny online), zaoszczędzimy sobie stresu na późniejszych etapach związanego z dodatkowymi kosztami.Elektryka to podstawa, dlatego warto tutaj nie oszczędzać. Dołożył bym do hydrauliki bo to też ważna sprawa, tutaj fachowiec zdziała cuda, sprawdź tutaj więcej w sprawie hydrauliki sprawdź także jakieś sklepy budowlane albo poradniki internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligru Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Jeśli chodzi oświetlenie, to polecam poszukać lamp i opraw gdzieś indziej niż w marketach :) Tam wszędzie masówki, a w sieci można znaleźć naprawdę fajne rozwiązania. Np. tu https://el12.pl/oswietlenie,k332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aronr Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Ja remont proponowałbym rozpocząć od pozyskania wiedzy na temat tego, jak wspomniany remont przeprowadzić. I dlatego w pierwszej kolejności proponowałbym zajrzeć na bloga o tematyce budownictwa, https://komasowani.pl/ i zapoznać się z informacjami, które się na nim znajdują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepke Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Jeśli chodzi o mnie to nie używam obecnie żadnych dzbanków filtrujących. Woda z kranu jest wbrew pozorom bardzo zdrowa, a kamień nie jest szkodliwy dla organizmu i jest wręcz dodawany specjalnie aby zapewnić ilość składników mineralnych. Swoją drogą ostatnio szukałem kamery zewnętrznej na wifi Jakiego typu urządzenie byście polecili? Najlepiej jeśli kamera nagrywałaby zarówno dźwięk jak również i zapewniała obraz.Bo zastanawiałem się nad tą:https://sklep.gkpge.pl/kamera-zewnetrzna-bezprzewodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorowazelka Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Moja firma chciała wyremontować stary budynek na biura ale okazało się, że lepiej jest wyburzyć go i zbudować nowy. Czytałam dziś artykuł o finansach, które trzeba przeznaczyć na budowę https://hotmoney.pl/co-moze-zaskoczyc-cie-finansowo-kiedy-rozpoczynasz-budowe/ czy zaskoczyły was jakieś wydatki, byliście na nie przygotowani? Wiem, że niektórzy zakładają jakiś zapas w budżecie, nie wiem jak to będzie w przypadku naszej firmy. Oczywiście ja mam się rozeznać, co za dzień :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hepina Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Ja zaczynam od ścian i podłóg. To jest najważniejsze. Stary parkiet trzeba ściągnąć, wiem też że na pewno wylewki Łódź będą potrzebne do zrobienia, także akurat zrobi się to przed wyjazdem na urlop, by spokojnie sobie schło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewka j Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Wszystko zależy od tego jaki zakres mam mieć ten remont. W naszym przypadku chodziło generalny remont i to całego mieszkania, więc zaczęliśmy od szukania ciekawych pomysłów. Przyznam, że chociaż naprawdę jest wiele takich branżowych stron to wszędzie jest praktycznie to samo. Dopiero jak trafiłam na blog scandicsofa.pl udało się znaleźć coś co naprawdę nas zainteresowało. Remont ruszył pełną parą i poszło nam to znacznie szybciej niż sądziliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Pomóżcie, poszukuję fajnych daszków na balkon. Żona się uparła, żeby taki zamontować w domu, a że nigdy wcześniej nie mieliśmy takiego, to nie wiem czym się kierować. https://arctom.pl/pl/10-produkty, tutaj niektóre daszki na balkon mnie zainteresowały. Chyba jest to praktyczne rozwiązanie, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakarat Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Trzeba znaleźć dobrą ekipę, to jest podstawa. Jeśli chcemy wykonać kompleksowy remont, to będzie potrzeba kilka firm, chyba, że zdecydujecie się na realizację fit out . Sprawdza się to w przypadku biur. Można w ten sposób skrócić czas wszystkich prac. Tutaj http://fit-out.warszawa.pl jest namiar na firmę, która się w tym specjalizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda339 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Masz rację, dobra ekipa remontowa to podstawa. Jednak nie każdy pamięta o tym, że na dobrych fachowców trzeba poczekać i szukają firmy remontowej na ostatnią chwilę, co mocno ogranicza wybór. Ja na firmę remontową http://www.mikka.com.pl/ czekałam 4 miesiące, ale warto było. Termin wykończenia mieszkania w stanie deweloperskim zaklepałam, jak tylko poznałam termin odbioru lokalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruszkabarbara Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Od pomyslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Sofa Poznań ze sklepu https://www.mebleblackart.pl/wypoczynki,24 bardzo mi się spodobała, dlatego po remoncie od razu pojechaliśmy ją kupić. Meble z ich sklepu są mega, nie widziałam nigdzie indziej lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi